Τρίτη 5 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΣΦΗΝΕΣ
Να πάρουν απάντηση...

Ενδεικτικό του πανικού που έχει πιάσει την κυβέρνηση, μπροστά στη μεγάλη απήχηση των θέσεων της Πανσπουδαστικής από τους φοιτητές είναι τα χτεσινά γεγονότα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στα ΤΕΦΑΑ Αθήνας.

Η κυβερνητική παράταξη της ΔΑΠ, πρώτη στην εξαγορά συνειδήσεων και την υποταγή, αποδεικνύεται και πρώτη στους τραμπουκισμούς. Με σαφή εντολή τρομοκράτησης των φοιτητών και των δυνάμεων της Πανσπουδαστικής μπροστά στις ερχόμενες εκλογές, έκαψε χτες, αφίσες και κατέστρεψε τα τραπεζάκια της παράταξης στις πιο παραπάνω σχολές.

Η υποτέλεια και η μοιρολατρία που καλλιεργεί στους φοιτητές, μαζί με την «αδερφή της» ΠΑΣΠ, πέρα από το καρότο (σημειώσεις, βιβλία, πιστοποιητικά από ψευτοσεμινάρια, τάξιμο θέσεων για μεταπτυχιακά) παίρνει και τη μορφή του μαστίγιου. Αξιος ο μισθός τους!

Το φοιτητικό και το λαϊκό κίνημα, όμως, στη μακρά ιστορία τους, ξέρουν πολύ καλά να αντιμετωπίζουν τέτοιες καταστάσεις. Τίποτα δε θα κάμψει την ανασυγκρότηση του φοιτητικού κινήματος και την άνοδο των δυνάμεων της Πανσπουδαστικής.

Να τους χτυπήσουμε εκεί που τους πονάει! Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για τη μαζική υπερψήφιση των ψηφοδελτίων της Πανσπουδαστικής στις 13 Απρίλη! Για τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας. Για πτυχία με αξία - δουλιά με δικαιώματα. Για να πάρουν την καλύτερη απάντηση οι εκφραστές της πολιτικής που μας θέλουν με σκυμμένο το κεφάλι!

Τώρα εφαρμόζουν και την αξιολόγηση!

Δεν περιγράφονται ...τα άτομα (οι ΔΑΠίτες). Μετά τα «πιστοποιητικά κατάρτισης» να σου και τα «ερωτηματολόγια αξιολόγησης» από τα γαλάζια παιδιά, να τα κυκλοφορούν αυτή τη φορά στο ΤΕΙ Σερρών, σύμφωνα με μαρτυρίες σπουδαστών. Είναι φανερό ότι η ΔΑΠ δε χάνει ευκαιρία να προετοιμάζει το έδαφος για την εφαρμογή του ευρωενωσιακού εκπαιδευτικού εκτρώματος. Δηλαδή, θεοποιεί τη λεγόμενη «άτυπη εκπαίδευση» και αναλαμβάνει ρόλο να την ...παρέχει, διοργανώνοντας εκδηλώσεις στις οποίες μοιράζει επίσημα πιστοποιητικά παρακολούθησης και αναλαμβάνει επίσης, την προώθηση της αξιολόγησης, διακινώντας χαφιεδολόγια (ερωτηματολόγια), προκειμένου να αξιολογούν οι σπουδαστές τις σπουδές τους!

Μήπως το επόμενο βήμα θα είναι να φτιάξουν για τη ΔΑΠ ένα γραφείο στη Μητροπόλεως, μέσα στο υπουργείο Παιδείας, για ...να μπορούν οι ΔΑΠίτες να συνεννοούνται άμεσα με τους προϊσταμένους τους και να εφαρμόζουν πιο γρήγορα την κυβερνητική πολιτική στις σχολές;


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ