Σάββατο 20 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Θα πουν το «νερό, νεράκι»...

Ανησυχητικά τα στοιχεία που προκύπτουν από τις γεωτρήσεις, από τη μείωση της στάθμης του νερού στον Πηνειό ποταμό και από την παρατεταμένη ανομβρία που επικρατεί

Σε έρημο κινδυνεύουν να μετατραπούν φέτος οι αγροτικές καλλιέργειες στο νομό Λάρισας, καθώς οι αγρότες δε θα μπορούν να ποτίσουν τα χωράφια τους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και θα πουν «το νερό, νεράκι», με δεδομένη την παρατεταμένη ανομβρία που επικρατεί στον κάμπο το τελευταίο διάστημα. Τα στοιχεία που προκύπτουν τόσο από τις γεωτρήσεις που γίνονται στο νομό, όσο και από τη στάθμη του νερού στον Πηνειό ποταμό, που φέτος είναι 1,6 μέτρα έναντι 2,75 μέτρων που ήταν πέρυσι, έχουν ανησυχήσει ιδιαίτερα τον αγροτικό κόσμο πολλών δήμων, όπως του Πλατυκάμπου, του Αρμενίου, του Κιλελέρ, της Λακέρειας κ.ά. Πολλοί φορείς του νομού εκφράζουν την αγωνία τους για τους κινδύνους που εγκυμονεί η έλλειψη νερού και ζητούν την άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Γεγονός που αναδεικνύει για μια ακόμα φορά την αναγκαιότητα κατασκευής αρδευτικών έργων στο νομό, αλλά και σε όλη τη Θεσσαλία για να μπορούν να ποτίζονται όλες οι αγροτικές καλλιέργειες, όπως και όσο πρέπει, και να «πάρουν» μια ανάσα οι αγρότες της περιοχής.

Η υλοποίηση αρδευτικών έργων, αποτελούν σε όλες τις προεκλογικές περιόδους, «αντικείμενο» παροχολογίας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ προς άγραν ψήφων. Μετεκλογικά, όμως, οι αγρότες, εισπράττουν κοροϊδία. Χαρακτηριστικές είναι οι υποσχέσεις για την εκτροπή του Αχελώου, για την κατασκευή του φράγματος Σμοκόβου, για την ανασύσταση της Κάρλας, και για άλλα μεγάλα και μικρά έργα, η υλοποίηση των οποίων αποτελεί ένα από τα βασικά αιτήματα που θέτει ο αγροτικός κόσμος στις μεγαλειώδεις αγροτικές κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων.

Βεβαίως, η ανακολουθία υποσχέσεων και πράξεων αποτελεί συνειδητή πολιτική επιλογή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, καθώς η υλοποίηση αρδευτικών έργων θα συμβάλει στην ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας και στη βελτίωση της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων, γεγονός που δεν εξυπηρετεί το στόχο που έθεσε, κατ' επιταγή της ΕΕ, για συρρίκνωση του αγροτικού πληθυσμού στη χώρα μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ