Πέμπτη 24 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«WACKENHUT TRANSPORT»
«Φουσκωτοί» της εργοδοσίας σε ρόλο συνδικαλιστή

Με την κάλυψη της εργοδοσίας, ο πρόεδρος του σωματείου γρονθοκόπησε υποψήφιο της «Αγωνιστικής Συνδικαλιστικής Ενότητας»

Σε ένα όργιο τραμπουκισμών επιδόθηκαν χτες οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές της πλειοψηφίας του Σωματείου Εργαζομένων «WACKENHUT TRANSPORT», φτάνοντας μάλιστα στο έσχατο σημείο, ο πρόεδρος του σωματείου, Νίκος Φώτος, να γρονθοκοπήσει τον εργαζόμενο Χρήστο Αθανασίου, υποψήφιο της «Αγωνιστικής Συνδικαλιστικής Ενότητας», κατά τη διάρκεια της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης του σωματείου! Τα γεγονότα καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συνδικαλιστική Ενότητα» και υπογραμμίζει πως «ό,τι και αν κάνουν δεν πρόκειται να κάμψουν την αγωνιστική δράση των μελών της παράταξής μας».

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του Χρ. Αθανασίου στο «Ρ» το συμβάν έγινε στον περιβάλλοντα χώρο της συνέλευσης το μεσημέρι. Ο πρόεδρος του σωματείου, αφού αρχικά τον προπηλάκισε με χυδαίο τρόπο, στη συνέχεια τον κάλεσε να μιλήσουν. Ο Χρ. Αθανασίου του είπε ότι δε δέχεται καμία απειλή και δε θέλει καμία κουβέντα μαζί του και γύρισε να φύγει. Τότε δέχτηκε την απρόκλητη και ύπουλη επίθεση του Ν. Φώτου, παρουσία και άλλων εργαζομένων. Ο Χρ. Αθανασίου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΚΑΤ με ασθενοφόρο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν κακώσεις κρανίου, αυχένα, μέσης και πλευρών. Λίγο νωρίτερα περιπολικό της Αστυνομίας είχε φτάσει στο χώρο και κατέγραψε το συμβάν.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση της παράταξης, «όλες οι διαδικασίες της Γενικής Συνέλευσης ήταν παρωδία. Ο κατήφορος που πήραν έφτασε στο έσχατο σημείο να χτυπήσουν το συνάδελφο υποψήφιο της "Αγωνιστικής Συνδικαλιστικής Ενότητας" Αθανασίου Χρήστου, ο πρόεδρος του ΔΣ Φώτος Νίκος με τη συμπαράσταση όλων των υπόλοιπων μελών της ξεπουλημένης πλειοψηφίας του ΔΣ».

Η παράταξη καταγγέλλει «ότι η επίθεση αυτή έγινε με τις ευλογίες της εργοδοσίας, των πολιτικών και συνδικαλιστικών τους προϊσταμένων (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) που από κοινού έδρασαν όλο το προηγούμενο διάστημα και με την ανοχή τους ξεπούλησαν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων».

Υπενθυμίζεται ότι η χτεσινή εκλογοαπολογιστική συνέλευση είχε οριστεί από την εργοδοτική πλειοψηφία του σωματείου, χωρίς να έχει γίνει Διοικητικό Συμβούλιο, και σε ώρα που οι εργαζόμενοι δεν έχουν τελειώσει από τη δουλιά. Ομως οι παρανομίες της πλειοψηφίας, όπως καταγγέλλει η «Αγωνιστική Συνδικαλιστική Ενότητα», συνεχίστηκαν και χτες, αφού η ψηφοφορία για την εκλογή εφορευτικής επιτροπής έγινε χωρίς την παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου!

Τα μέλη της παράταξης αποκάλυψαν μέσα από τις τοποθετήσεις αυτές τις παρανομίες, κατήγγειλαν την υποταγή της πλειοψηφίας στις εργοδοτικές απαιτήσεις ξεπουλώντας τα δικαιώματα των εργαζομένων. Ανέδειξαν τα πραγματικά προβλήματα και το πλαίσιο δράσης και διεκδίκησης με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

«Προχώρησαν σε αυτήν την ενέργεια - τονίζεται στην ανακοίνωση - γιατί η παράταξη με τις ανακοινώσεις και τη δράση της αποκάλυπτε το ρόλο και τη δράση της πλειοψηφίας του ΔΣ. Προχώρησαν σε αυτήν την ενέργεια γιατί δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν με την "Αγωνιστική Συνδικαλιστική Ενότητα" με βάση το πλαίσιο δράσης. Το πλαίσιο της ξεπουλημένης πλειοψηφίας του ΔΣ ήταν εκείνο που οδήγησε τους εργαζόμενους στην αγκαλιά της εργοδοσίας σαν τα πρόβατα στη σφαγή».

Η παράταξη καλεί τους εργαζόμενους: «Απομονώστε τους, γυρίστε την πλάτη, καταψηφίστε τους, δώστε την απάντηση που τους πρέπει. Ψηφίστε χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος "Αγωνιστική Συνδικαλιστική Ενότητα", την παράταξη εκείνη που χρόνια τώρα δίνει τη μάχη για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των κατακτήσεών μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ