Πέμπτη 24 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΑμΕΑ
Ταλαιπωρία παρά τις μικροβελτιώσεις

Διαδικαστικές μικροβελτιώσεις στη διαδικασία χορήγησης του Δελτίου Μετακίνησης των Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμΕΑ), αποφάσισαν τα υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών, μετά την κατακραυγή που ξεσηκώθηκε από την ταλαιπωρία 100.000 αναπήρων, προκειμένου να το προμηθευτούν κάθε χρόνο από τις Νομαρχίες.

Το Δελτίο Μετακίνησης δίνει - ανάλογα με την κατηγορία και την εισοδηματική κατάσταση των ΑμΕΑ - τη δυνατότητα να μετακινούνται με 50% έκπτωση ή και δωρεάν με τα μέσα αστικής μεταφοράς, τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ και τον ΟΣΕ. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καθιέρωσε εισοδηματικά κριτήρια ακόμα και γι' αυτήν την παροχή προς τους αναπήρους, και η κυβέρνηση της ΝΔ εξακολουθεί να τα εφαρμόζει. Επίσης, διατηρεί το πλήθος δικαιολογητικών που απαιτούνται, αλλά και την ετήσια ισχύ του Δελτίου, που εξαναγκάζει ακόμα και ανθρώπους που δεν έχουν κάποιο από τα άκρα τους, να επανεξετάζονται κάθε χρόνο, για να διαπιστωθεί αν εξακολουθούν να είναι ανάπηροι!

Φέτος, η κυβέρνηση αποφάσισε να χορηγείται πλέον το Δελτίο από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, τα ΚΕΠ θα παίρνουν τις κάρτες μετακίνησης των ΑμΕΑ από τις αρμόδιες Διευθύνσεις των Νομαρχιών, θα συγκεντρώνουν τα δικαιολογητικά των αναπήρων, θα χορηγούν τα Δελτία Μετακίνησης στα ΑμΕΑ και στη συνέχεια θα αποδίδουν το σύνολο των δικαιολογητικών στις Διευθύνσεις Κοινωνικής Πρόνοιας των Νομαρχιών.

Πληροφορίες δίδονται από τη Διεύθυνση Προστασίας ΑμΕΑ του υπουργείου Υγείας (υπεύθυνος διευθυντής Σωτ. Γεωργόπουλος), στα τηλέφωνα: 210-5235.004, 5235.828, 5235.441, fax: 210-5236.027, στο e-mail: sym32@mohaw.grκαι την κ. Βασιλειάδου Ελένη, νομικό σύμβουλο στο υπουργείο (τηλ.: 210-5238.998).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ