Παρασκευή 18 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΜΑΡΤΗ 2005
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «LYCABETTUS»
Αμεση απάντηση στην τρομοκρατία

Δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στη διάρκεια της απεργίας, στο σαλόνι του ξενοδοχείου «Lycabettus» πραγματοποίησαν χτες συνδικαλιστές και εργαζόμενοι από το Συντονιστικό Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας, αντιδρώντας άμεσα στις τρομοκρατικές απολύσεις δύο συναδέλφων τους μέσα σε διάστημα λίγων ημερών. Δυο μόλις μέρες πριν από τις εκλογές του επιχειρησιακού σωματείου, η εργοδοσία απέλυσε έναν από τους υποψήφιους που εργάζονταν στο ξενοδοχείο, ο οποίος μάλιστα στις εκλογές που ακολούθησαν εκλέχτηκε δεύτερος σε σειρά ψήφων. Προχτές η εργοδοτική τρομοκρατία κλιμακώθηκε με την απόλυση ενός ζαχαροπλάστη ο οποίος πετάχτηκε στο δρόμο επειδή - σύμφωνα με τη διεύθυνση - ξέχασε να βάλει το φλουρί σε μια βασιλόπιτα!

Η εργοδοσία επέλεξε να προχωρήσει στη δεύτερη απόλυση παραμονές της πανεργατικής απεργίας του ΠΑΜΕ και ενώ το επιχειρησιακό σωματείο είχε αποφασίσει τη συμμετοχή του στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων. Χτες, αμέσως μετά την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, μέλη του Συντονιστικού έσπασαν στην πράξη τους εργοδοτικούς εκβιασμούς, με τη μαζική τους συγκέντρωση μέσα στο ξενοδοχείο, ξεκαθαρίζοντας ότι αν δεν ανακληθούν οι απολύσεις, θα επανέλθουν άμεσα, πιο μαζικά και πιο δυναμικά.

Μετά την επιτυχημένη χτεσινή απεργία, το Συντονιστικό των Ξενοδοχοϋπαλλήλων αποφάσισε να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις με συλλαλητήρια, απεργίες και συγκεντρώσεις. Την Τετάρτη 30 του Μάρτη προγραμματίζεται συγκέντρωση γυναικών εργαζομένων στα ξενοδοχεία της Αττικής, ενώ στις 19 του Απρίλη οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Αττικής θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στην Αθήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ