Πέμπτη 17 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΧΥΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»
«Παράπλευρες απώλειες»

Η εργοδοσία απέλυσε χτες δυο εργάτες, ακολουθώντας την πορεία συρρίκνωσης της μητρικής ΕΛΒΟ

Σε δύο απολύσεις, με πρόσχημα την έλλειψη έργου, προχώρησε η επιχείρηση «Χυτήρια Θεσσαλονίκης», μία από τις πολλές επιχειρήσεις που δραστηριοποιείται δορυφορικά της ΕΛΒΟ και μέρος της παραγωγής τους προορίζεται για τα οχήματα που κατασκευάζει. Τα «Χυτήρια Θεσσαλονίκης» τροφοδοτούν την ΕΛΒΟ με εξαρτήματα για τις ερπύστριες των αρμάτων μάχης που κατασκευάζει. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης της, ακολουθώντας τους σχεδιασμούς της ΕΛΒΟ, προτίθεται να θέσει σε εφαρμογή πρόγραμμα 4ήμερης εβδομαδιαίας απασχόλησης.

Στο μεταξύ χτες ανακοινώθηκε από την ΕΛΒΟ ότι παρατείνεται μέχρι τις 31 Μάρτη η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για εθελούσια έξοδο των εργαζομένων που έληγε στις 15 Μάρτη. Οπως φαίνεται, ο αριθμός των εργαζομένων που δήλωσαν συμμετοχή δεν ανταποκρίνεται στους σχεδιασμούς της επιχείρησης, που στόχο έχει να μειώσει το προσωπικό που απασχολεί τουλάχιστον κατά 300-350 άτομα.

Παράλληλα, αύριο Παρασκευή 18 Μάρτη, η προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση των μετόχων - αν τελικά γίνει - αναμένεται να αποφασίσει αν θα προχωρήσει στην εφαρμογή της 3ήμερης εβδομαδιαίας εργασίας που έχει εξαγγείλει το ΔΣ της εταιρίας.

Οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ, συνεχίζοντας τις αντιδράσεις τους στους σχεδιασμούς της επιχείρησης, σήμερα ετοιμάζονται να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση και προειδοποιούν πως θα αποκρούσουν κάθε επίθεση σε βάρος των εργασιακών τους δικαιωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ