Παρασκευή 4 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Τηλεχειριστήριο πόνου!

ΧΙΟΥΣΤΟΝ, ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΤΕΞΑΣ.--

Τα νέα όπλα που αναπτύσσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι θανατηφόρα, είναι όμως πολύ ειδικά... Αυτά τα μη θανατηφόρα όπλα, που αναπτύσσονται για λογαριασμό του αμερικανικού Πενταγώνου, είναι δυνατόν να προκαλούν το μέγιστο δυνατό πόνο από απόσταση έως και δύο χιλιομέτρων.

Πρόκειται για τα «βλητικά όπλα παλμών ενέργειας» (PEP) που προορίζονται κυρίως για την καταστολή βίαιων επεισοδίων και σχεδιάζονται, ώστε να μην προκαλούν βλάβες, σύμφωνα με απόρρητα έγγραφα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, εξαιτίας της Sunshine Project, οργάνωσης, η οποία αποκαλύπτει έρευνες βιολογικού πολέμου, και έκανε χρήση της νομοθεσίας για την ελεύθερη διακίνηση πληροφοριών - (Freedom of Information Act).

Το επίμαχο έγγραφο, ένα ερευνητικό συμβόλαιο μεταξύ του αμερικανικού Γραφείου Ναυτικής Ερευνας και του Πανεπιστημίου της Φλόριντα, αναφέρεται στις «αισθητηριακές συνέπειες» όπλων λέιζερ, τα οποία δημιουργούν στο σώμα του θύματος ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς που παραλύουν το σώμα και προκαλούν αφόρητο πόνο. Τα PEP εκπέμπουν παλμούς λέιζερ οι οποίοι, όταν φτάσουν στο θύμα, δημιουργούν ένα διαστελλόμενο σύννεφο πλάσματος, δηλαδή ιονισμένου αερίου. Το πλάσμα, με τη σειρά του, δημιουργεί έναν ηλεκτρομαγνητικό παλμό ο οποίος δημιουργεί ηλεκτρικές κενώσεις στις νευρικές ίνες.

Τώρα, πόσο άδικο έχει πληθώρα ειδικών που θεωρούν ότι η χρήση τους ισοδυναμεί με βασανιστήριο; Αλλά η αμερικανική ηγεσία δεν πτοείται, αφού τελευταίως έχει «αριστεύσει» στον τομέα αυτό...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ