Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ
Με ΜΑΤ και βία δε γίνεται παιδεία

Δυναμική διαδήλωση χτες στο κέντρο της Αθήνας

«Ο αγώνας μας είναι δίκαιος», «η τρομοκρατία δε θα περάσει», αυτά δήλωσαν χτες, οι μαθητές των νυχτερινών σχολείων και των ΤΕΕ Αθήνας και Πειραιά, που συμμετείχαν δυναμικά στην κινητοποίηση που κάλεσε το συντονιστικό τους όργανο. Χτες, στις 8 το βράδυ μαθητές από την Σιβιτανίδειο, τον Πειραιά, το Περιστέρι, τους Αγίους Αναργύρους, τους Αμπελόκηπους, το Μοσχάτο, τον Ταύρο, την Καλλιθέα, το Αιγάλεω, τη Νέα Ιωνία έδωσαν δυναμικό «παρών» στο ραντεβού που είχαν δώσει στην πλατεία Κάνιγγος, ενώ μαζί τους ήταν και μαθητές από το Νυχτερινό Λύκειο Σπάρτης. Χαιρετιστήριο μήνυμα έστειλαν και οι μαθητές από το Νυχτερινό Λύκειο Κοζάνης.

Σέρνοντας στην κεφαλή της πορείας ένα ομοίωμα του Αρσένη, πορεύτηκαν στην οδό Ακαδημίας. Ηταν μια συμβολική πράξη το σύρσιμο του ομοιώματος του Αρσένη, γιατί όπως έλεγαν και οι μαθητές «είναι καιρός να πορευτεί και αυτός μαζί μας», όχι όμως με τον πατροπαράδοτο τρόπο, αλλά κρατώντας του τα πόδια. «Σημίτη, Αρσένη ακούστε το καλά, σεισμός θα γίνει από τα νυχτερινά», «Τίποτα δε μας σταματά, εμπρός για αναβάθμιση στα νυχτερινά» και «Δώστε λεφτά για την παιδεία» ήταν μόνο μερικά από τα συνθήματα που δόνησαν την ατμόσφαιρα. Φτάνοντας μπροστά από τη Βουλή, τους «υποδέχτηκε» ισχυρή αστυνομική δύναμη, αφού πρώτα τους είχε συνοδεύσει καθ' όλη τη διάρκεια της πορείας. Φτάνοντας στη Βουλή πραγματοποίησαν ολιγόλεπτη καθιστική διαμαρτυρία και στη συνέχεια έκαψαν το ομοίωμα του υπουργού Παιδείας.

«Ο,τι και να κάνει ο εισαγγελέας, το στόμα δε θα κλείσει της νεολαίας», «Με ΜΑΤ και βία δε γίνεται παιδεία», βροντοφώναζαν οι μαθητές, καταδικάζοντας τον κυβερνητικό αυταρχισμό και όπως υπογράμμιζαν η κυβέρνηση έχει μετατρέψει τους εισαγγελείς σε διευθυντές των σχολείων τους και την Αστυνομία σε καθηγητές. Η πορεία κατέληξε στο υπουργείο Παιδείας, όπου παραδόθηκε το ψήφισμα στο θυρωρό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ