Κυριακή 20 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Νέο αγωνιστικό προσκλητήριο

Ο αγώνας ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική φτώχειας και ξεκληρίσματος των μικρομεσαίων αγροτών συνεχίζεται. Με μπροστάρη ξανά την Πανελλαδική Παναγροτική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), η μαχόμενη αγροτιά θα δώσει αγωνιστικό «παρών» στις 25 του Φλεβάρη, σε πολλούς αγροτικούς νομούς της χώρας. Ακολούθως υπάρχει και νέο αγωνιστικό ραντεβού στον πανελλαδικό γιορτασμό του Κιλελέρ στις 20 Μάρτη.

Η νέα πανελλαδική κινητοποίηση της ΠΑΣΥ στις 25 του Φλεβάρη αποτελεί έναν ακόμα σταθμό στον αγώνα προοπτικής και διεξόδου της μικρομεσαίας αγροτιάς, με μπούσουλα το ενωτικό διεκδικητικό πλαίσιο του συνεπούς αγροτικού κινήματος. Ο αγώνας αυτός είναι αγώνας αντίστασης στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, που εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις, με προοπτική την ανατροπή της για την εφαρμογή μιας άλλης φιλοαγροτικής πολιτικής. Αναδεικνύει, δε, τα μεγάλα προβλήματα της αγροτιάς στο έδαφος της εφαρμοζόμενης αντιαγροτικής πολιτικής, που εφαρμόζουν εναλλάξ οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Οπως και η προηγούμενη κυβέρνηση, έτσι και τούτη είναι υπεύθυνη απέναντι στους Ελληνες αγρότες, που αντιμετωπίζουν προβλήματα, είτε απορρόφησης των προϊόντων τους, είτε εξευτελιστικών τιμών και κερδοσκοπικών εκβιασμών. Είναι υπεύθυνη για την πλήρη απελευθέρωση των εισαγωγών, την ακρίβεια στα μέσα και εφόδια, τη συνεχιζόμενη τοκογλυφία της ΑΤΕ, την παντελή έλλειψη υποδομών και στήριξης του φτωχομεσαίου αγρότη, τους περιορισμούς και τα πρόστιμα συνυπευθυνότητας, για τη συνολική αρνητική πορεία στον αγροτικό τομέα. Και όλ' αυτά, λόγω της νέας ΚΑΠ και του ΠΟΕ.

Τα μέλη και τα στελέχη του συνεπούς αγροτικού κινήματος εντείνουν τις προετοιμασίες για την επιτυχία της νέας πανελλαδικής κινητοποίησης της ΠΑΣΥ. Μέχρι τώρα, αποφάσεις συμμετοχής στην πανελλαδική κινητοποίηση της 25ης του Φλεβάρη, πάρθηκαν: Σε Καρδίτσα και Τρίκαλα, όπου θα γίνουν συλλαλητήρια στις κεντρικές πλατείες των πρωτευουσών των δύο νομών. Στο Νομό Λάρισας αποφασίστηκαν συλλαλητήρια σε Φάρσαλα, Αγιά και Τύρναβο. Η ΠΑΣΥ Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει συλλαλητήριο στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Απόφαση για συλλαλητήριο στη Μυτιλήνη πήρε και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα αγροτών Λέσβου.


Κ.Δ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ