Σάββατο 19 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ 17ης ΜΑΡΤΗ
Μακραίνει η απεργιακή λίστα

Νέα σωματεία και Συνδικάτα προστίθενται καθημερινά σε εκείνα που έχουν ήδη κηρύξει απεργία

Motion Team

Μακραίνει μέρα με τη μέρα η λίστα των Ομοσπονδιών, Συνδικάτων και σωματείων σε όλη τη χώρα που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και παίρνουν απόφαση για κήρυξη απεργίας στις 17 του Μάρτη. Παράλληλα, οι ταξικές δυνάμεις όλων των κλάδων καταρτίζουν πρόγραμμα εξορμήσεων στους χώρους δουλιάς, προκειμένου να φτάσει παντού το απεργιακό κάλεσμα.

Μέχρι και χτες, απόφαση για 24ωρη απεργία είχαν πάρει η Ομοσπονδία Οικοδόμων, η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας, το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιριών και Γραφείων, το Σωματείο Ελαιουργοσαπουνοποιών, το Σωματείο Ηλεκτρολόγων στις Επισκευές Πλοίων, το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Εργαστηρίων - Γηροκομείων Οίκων Ευγηρίας - Αναρρωτηρίων - Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Επαγγελμάτων και η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Ν. Αττικής.

Στη Θεσσαλονίκη, αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία έχουν πάρει: το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων, το Σωματείο Τεχνικών και Βοηθών Ανελκυστήρων, το Σωματείο Ιδιωτικών Κλινικών, το Σωματείο Λογιστών και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης. Δεκάδες άλλα Συνδικάτα και πρωτοβάθμια σωματεία σε όλη τη χώρα έχουν αποφασίσει τη συμμετοχή τους στην απεργία.

Πλατιές συσκέψεις

Η Τοπική Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ πραγματοποιεί σύσκεψη συνδικάτων, συνδικαλιστών και εργαζομένων την Τρίτη 22 Φλεβάρη στις 7 μ.μ. στον 1ο όροφο του ΕΚΘ. Αντίστοιχα, η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ καλεί σε σύσκεψη - την Τετάρτη 23 Φλεβάρη στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του θεάτρου του ΕΚΠ - σωματεία, συνδικαλιστές και φορείς της πόλης. Συσκέψεις προγραμματίζουν, επίσης, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Μέχρι και χτες, είχαν προγραμματιστεί οι παρακάτω συσκέψεις:

Σήμερα, Σάββατο 19 Φλεβάρη:

  • Σύσκεψη της Γραμματείας Καλαμάτας του ΠΑΜΕ στις 6 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας».

Δευτέρα 21 Φλεβάρη:

  • Σύσκεψη της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.
  • Σύσκεψη της Γραμματείας Τρίπολης του ΠΑΜΕ, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Φιλοτεχνικού Ομίλου.

Τρίτη 22 Φλεβάρη:

  • Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού και Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ) για την κήρυξη 24ωρης απεργίας των κλάδων στις 17 Μάρτη και την προετοιμασία περιφερειακών συσκέψεων για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των εργαζομένων στον απεργιακό αγώνα.

Πέμπτη 24 Φλεβάρη:

Σύσκεψη της Γραμματείας Χανίων του ΠΑΜΕ στις 8 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Χανίων.

Παρασκευή 25 Φλεβάρη:

Σύσκεψη της Γραμματείας Λασιθίου του ΠΑΜΕ στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Λασιθίου στον Αγιο Νικόλαο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ