Κυριακή 20 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Το «ευρωσύνταγμα» του καπιταλισμού

Μας οδηγούσαν τότε, αυτοί οι εθνοπροδότες - με την έκτακτη δικαιοσύνη - στο εκτελεστικό απόσπασμα, με την κατηγορία ότι ενεχόμαστε «για την απόσπαση μέρους, ή όλου, της επικρατείας». Εμάς, που υπερασπιστήκαμε, με χιλιάδες σώματα την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα αυτής της χώρας από την επιβουλή εχθρών και «φίλων».

Και ήρθε ο καιρός οι επίγονοι εκείνων που μας καταδίωκαν να υιοθετούν τις ευρωπαϊκές εκείνες συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που ευθέως οδηγούν στη συρρίκνωση των εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Οπως έγραψε έγκαιρα και άμεσα ο «Ρ» και κατήγγειλε με απόφασή της η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματός μας, εκεί οδηγεί αυτό το δήθεν Σύνταγμα, που είναι στην ουσία μια συνομολογημένη συνθήκη των ισχυρών εταίρων που δε φοβούνται ότι θα χάσουν την ...ταυτότητά τους.

Αντίθετα σε ό,τι μας αφορά, η συνθήκη αυτή σημαίνει, εκτός των άλλων, ότι περιορίζεται η λαϊκή κυριαρχία και δεν το λέμε εμείς. Φρόντισε να το διατυπώσει μπροστά στις κάμερες η Πρόεδρος της Βουλής κ. Ψαρούδα - Μπενάκη, κατά την επίδοση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια. «Ηταν η δημόσια ομολογία της, όπως εύστοχα επισήμανε και ο Στέφανος Ληναίος ("Ρ" 16/2/05) ότι η ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με τη συνταγματική συνθήκη σύμφωνα με την οποία ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιοριστεί...» και ότι: «... τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες...». Και ο πιο ανίδεος είναι σε θέση να καταλάβει την απειλή.

Και η απόφαση του ΚΚΕ προειδοποιεί «το λεγόμενο Ευρωσύνταγμα αποτελεί το ανώτατο νομικό όργανο της ευρωπαϊκής πλουτοκρατίας και έχει στόχο να θωρακίσει περισσότερο τη θέση της και την επίθεσή της κατά της εργατικής τάξης και όλων των λαών της ΕΕ».


Του
Γιώργου ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ