Πέμπτη 10 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ - ΔΑΝΙΑ 2-1
Νίκη «οξυγόνο»

Οι Ελληνες παίκτες πανηγυρίζουν το δεύτερο γκολ

Sportidea

Οι Ελληνες παίκτες πανηγυρίζουν το δεύτερο γκολ
Τα εύκολα δύσκολα έκανε η Εθνική χτες στο «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά κατάφερε να πάρει την πολύτιμη νίκη επί της Δανίας με 2-1, σε αγώνα του 2ου ομίλου των προκριματικών για το Μουντιάλ του 2006. Ετσι, η Ελλάδα φιγουράρει στη δεύτερη θέση του ομίλου, έχοντας πίσω τόσο τους χτεσινούς αντιπάλους της όσο και τις Τουρκία και Αλβανία (ηττήθηκε χτες από την Ουκρανία 2-0) που αποτελούν από τους βασικούς «μνηστήρες» για την κατάκτηση μιας εκ των δυο πρώτων προνομιούχων θέσεων.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα παρουσίασε χτες δυο πρόσωπα. Το καλό του στο πρώτο μέρος, όπου κατάφερε να προηγηθεί με 2-0, αλλά και το άσχημο στην επανάληψη, αν και αντικειμενικά αυτό άρχισε να φαίνεται λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για τους παίκτες του Ρεχάγκελ, καθώς από την αρχή πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού χάνοντας κάποιες ευκαιρίες (Βρύζας 8', Καραγκούνης 13' δοκάρι). Η επιθετική πρωτοβουλία καρποφόρησε στο 25' όταν ο Ζαγοράκης με εκτέλεση απευθείας φάουλ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στο τοίχος των Δανών γράφοντας το 1-0. Οι αντίπαλοι προσπάθησαν να συνέλθουν από το σοκ, αλλά οι Ελληνες παίκτες ήταν αυτοί που σκόραραν για δεύτερη φορά, όταν ο Γιαννακόπουλος κέρδισε πέναλτι στο 32' και εκτέλεσε εύστοχα ο Μπασινάς.

Και κάπου εκεί η φόρα της Εθνικής φάνηκε να τελειώνει... Οι Δανοί πήραν τα ηνία στις επιθετικές πρωτοβουλίες και κατάφεραν να μειώσουν το σκορ με τη λήξη του ημιχρόνου, όταν ο Ρόμενταλ εκμεταλλεύτηκε λάθος έξοδο του Νικοπολίδη.

Στην επανάληψη οι «ρόλιγκανς» έδειξαν πιο κεφάτοι από τους Ελληνες παίκτες, που φάνηκαν να θέλουν να κρατήσουν το σκορ. Εχασαν ευκαιρίες με πιο κλασικές αυτές του Τόμανσον στο 77' και του Ρόμενταλ στις καθυστερήσεις. Οι επεμβάσεις όμως του Νικοπολίδη και η ψυχραιμία των αμυντικών αποσόβησαν τα χειρότερα για την Εθνική.

  • Η βαθμολογία: Ουκρανία 13, Ελλάδα 8, Δανία 6, Τουρκία 6, Αλβανία 6, Γεωργία 5, Καζακστάν 0.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ