Τετάρτη 26 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τελευταίες παραστάσεις

Σκηνή από την «Εντα Γκάμπλερ», στο θέατρο «Κάππα»
Σκηνή από την «Εντα Γκάμπλερ», στο θέατρο «Κάππα»
Στις 30/1 ολοκληρώνονται οι παραστάσεις του έργου «Εντα Γκάμπλερ» του Ιψεν, από το Εθνικό Θέατρο, στο θέατρο «Κάππα», σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα και σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη, ενώ στις 10/2 θα παρουσιαστεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννίνων (αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας»). Τα σκηνικά - κοστούμια της παράστασης είναι του Γιώργου Πάτσα, η μουσική του Θοδωρή Αμπαζτή, οι φωτισμοί του Λευτέρη Παυλόπουλου. Παίζουν: Φιλαρέτη Κομνηνού, Μελίνα Βαμβακά, Ειρήνη Ιγγλέση, Θεμιστοκλής Πάνου, Χρύσα Σπηλιώτη, Σοφοκλής Πέππας, Κώστας Ζαχαράκης.

Στις 18 Φλεβάρη, στο «Κάππα», το Εθνικό προγραμματίζει την πρεμιέρα του μπρεχτικού «Ο κύκλος με την κιμωλία» σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου.

  • Επίσης, το Εθνικό Θέατρο επαναλαμβάνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το έργο «Βιομαγεία» της Μαριάννας Κάλμπαρη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη. «Είναι ένα έργο που γράφτηκε στις πρόβες, μια παράσταση ανοιχτή σε εξέλιξη, ένα πείραμα με απλά υλικά για το πώς η σκηνή κάνει την πραγματικότητα όνειρο και τι κάνει η πραγματικότητα στο όνειρο αυτό», σημειώνει ο σκηνοθέτης. Σκηνικά - κοστούμια Τατιάνας Σουχορούκοφ, μουσική Γιώργη Χριστοδούλου, φωτισμοί Σάκη Μπιρμπίλη. Η «Βιομαγεία» παρουσιάζεται σε ειδικά διαμορφωμένο για την παράσταση χώρο του κτιρίου Τσίλερ. Παίζουν: Ιωάννα Μαυρέα και Γιάννης Χαριτοδιπλωμένος.
  • Μέχρι τις 30 Γενάρη θα παίζεται στο θέατρο «Βασιλάκου», «Το παράξενο ζευγάρι» του Νιλ Σάιμον, ενώ από τις 9 Φλεβάρη «μεταφέρεται», στο θέατρο «Εγνατία» στη Θεσσαλονίκη. Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Μιχαλακόπουλου, η μετάφραση του Ερρίκου Μπελιέ, τα σκηνικά - κοστούμια του Γιάννη Μετζικώφ, οι φωτισμοί του Νίκου Καβουκίδη και η μουσική επένδυση της Ηλέκτρας Παπακώστα. Παίζουν: Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Χάρης Σώζος, Γιάννης Θωμάς, Ειρήνη Κονίδου, Μάκης Αρβανιτάκης, Δημήτρης Παλαιοχωρίτης, Ελεάνα Παπαδοπούλου.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ