Τετάρτη 12 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΥΜΝΑ - «ΛΑΡΚΟ»
Παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης

Στη ρότα της παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, μαζί με την εργοδοσία, μπήκε και ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός, όπως εκφράζεται από τη ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚΕ, στο εργοστάσιο της «ΛΑΡΚΟ», στη Λάρυμνα.

Ενεργώντας σαν «βασιλικότεροι του βασιλέως», η συμβιβασμένη και ξεπουλημένη συνδικαλιστική ηγεσία των δύο παρατάξεων στο σωματείο εργαζομένων, χέρι χέρι με τον διευθυντή του εργοστασίου, θεωρώντας τσιφλίκι τους το εργοστάσιο και τους χώρους του, αρνήθηκαν να παραχωρήσουν την αίθουσα του κινηματογράφου στο κλαδικό Σωματείο Μετάλλου προκειμένου να πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη γενική συνέλευσή του, με θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στις εργολαβίες, που συνεχώς (στα λόγια) μειώνονται, ενώ η πρακτική των ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ, που ρίχνει νερό στο μύλο της εργοδοσίας, συνεχώς τις αυξάνει.

Ετσι, τώρα, στις μεθοδεύσεις τους οι παρατάξεις του δικομματισμού, προκειμένου να κρατήσουν τους συσχετισμούς (και στο Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας) αναλλοίωτους και τους εργαζόμενους χειραγωγημένους, δε διστάζουν να χρησιμοποιήσουν και αντισυνδικαλιστικές - αντιδημοκρατικές ενέργειες, επιστροφής στο Μακρη-Θεοδωρισμό, ενάντια στο ταξικό εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα, που φοβούνται. Οι εργαζόμενοι, όμως, βγάζουν τα συμπεράσματά τους.

Την ενέργεια παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης, από την εργοδοσία και τις ηγεσίες των παρατάξεων ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ, καταγγέλλει στους εργαζόμενους της «ΛΑΡΚΟ» Λάρυμνας η Τοπική Επιτροπή «ΛΑΡΚΟ» του ΠΑΜΕ, χαρακτηρίζοντας την ενέργεια ως αντίθετη στο νόμο 1264, που υποχρεώνει τις επιχειρήσεις να διευκολύνουν τους εργαζόμενους στη συνδικαλιστική τους δράση και φανερώνει ότι οι παρατάξεις ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ έχουν ταυτιστεί πλήρως με τις εργοδοτικές απαιτήσεις, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της εταιρίας και των εργολάβων.

Αυτές οι αθλιότητες, επισημαίνεται στην καταγγελία της ΤΕ «ΛΑΡΚΟ» του ΠΑΜΕ, θα πέσουν στο κενό και οι εργάτες θα τους πληρώσουν ανάλογα. Ενωμένοι, αγωνιστικά, οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες και στη «ΛΑΡΚΟ» δε θα υποκύψουν στην τρομοκρατία που προσπαθούν να τους επιβάλουν και θ' απαιτήσουν και θα επιβάλουν λύσεις στα προβλήματα που τους απασχολούν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αψηφώντας τους εργαζόμενους πέταξαν τις ταξικές δυνάμεις από το προεδρείο(2019-09-28 00:00:00.0)
Κάλεσμα για ξεσηκωμό στη ΛΑΡΚΟ(2009-01-03 00:00:00.0)
Καθολική η συμμετοχή στη χτεσινή απεργία(2006-09-08 00:00:00.0)
Νεκρός εργάτης από πτώση(2001-03-14 00:00:00.0)
Αγωνιστική επιλογή(1999-09-08 00:00:00.0)
"Δε μας ενδιαφέρει η ΛΑΡΚΟ"!(1999-01-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ