Τετάρτη 5 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
Με απολύσεις ξεκίνησε η νέα χρονιά

Λουκέτο έβαλε το ξενοδοχείο «Δελφοί» πετώντας στο δρόμο απλήρωτους τους εργαζόμενους

Απολύσεις επιφύλασσε η εργοδοσία για τη νέα χρονιά στον κλάδο των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Μέσα σε λίγες μόλις μέρες έγιναν γνωστές 21 απολύσεις εργαζομένων από διάφορα ξενοδοχεία στην Αθήνα. Οι απολύσεις αναμένεται να είναι περισσότερες, σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αττικής, καθώς δεν έχουν γνωστοποιηθεί όλες.

Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Δελφοί», που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, κ. Βλαχούλης, αφού ταλαιπώρησε για πάνω από τέσσερις μήνες τους εργαζόμενους, έχοντάς τους με απλήρωτους μισθούς, δώρα και επιδόματα, λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος απέλυσε τους 15 εργαζόμενους και έβαλε «λουκέτο» στο ξενοδοχείο!

Ο ιδιοκτήτης «φρόντισε» να απαλλαγεί από το «ανυπάκουο»... προσωπικό του, αφού οι εργαζόμενοι μαζί με το κλαδικό σωματείο έδωσαν το προηγούμενο διάστημα τη μάχη με διάφορες κινητοποιήσεις, διεκδικώντας τα χρήματά τους. Μάλιστα ο Βλαχούλης οφείλει ακόμα στους εργαζόμενους το Ολυμπιακό επίδομα και υπόλοιπα από δώρα, επιδόματα και μισθούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εργοδότης ήδη προχωράει σε νέες προσλήψεις για να ανοίξει ξανά το ξενοδοχείο από την ερχόμενη Δευτέρα.

Πέντε ακόμα απολύσεις ξενοδοχοϋπαλλήλων έκανε ο κ. Αλεξόπουλος, ιδιοκτήτης του ομίλου «Καρέας ΑΕ» που έχει τα ξενοδοχεία «Εξ ντριμ» στην Αγ. Παρασκευή και τον Πειραιά, καθώς και το ξενοδοχείο «Κισσός» στην οδό Ιπποκράτους, στο κέντρο της Αθήνας. Ο εργοδότης απασχολεί περίπου 70 ξενοδοχοϋπαλλήλους στα τρία ξενοδοχεία του και στόχος του, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, είναι να «απαλλαγεί» από το ήδη υπάρχον προσωπικό που απασχολεί και να το αντικαταστήσει με ανασφάλιστους εργαζόμενους. Ηδη, οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν αντικαταστάθηκαν από αλλοδαπούς, κυρίως, ανασφάλιστους, εργαζόμενους και με μισθό κάτω από τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του κλάδου. Ακόμα μια εργαζόμενη απολύθηκε από το ξενοδοχείο «Πλάζα», στη Βουλιαγμένη, όπου εργαζόταν στο λογιστήριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ