Πέμπτη 23 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Ζητούν συναίνεση για να ... κλείσει!

Το «εγκληματικό» έργο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σε βάρος της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης συνεχίζει επάξια η κυβέρνηση της ΝΔ. Χτες σε έκτακτη σύσκεψη που έγινε στον ΟΛΠ, μετά από αιφνιδιαστική πρόσκληση του προέδρου του Οργανισμού κ. Γιαννή προς τα προεδρεία των Σωματείων της Ζώνης, αποκαλύφθηκε ότι η κυβέρνηση μέσω του ΟΛΠ επιδιώκει - και αυτή - τη δραστική συρρίκνωση του χώρου της Ζώνης. Ο πρόεδρος του ΟΛΠ αξίωσε από τα Σωματεία τη ...«συναίνεσή» τους και τη ...«συνεργασία» τους, προκειμένου η ναυπηγοεπισκευαστική βάση του Μόλου της ΔΕΗ στο Κερατσίνι να μετατραπεί σε χώρο εναπόθεσης αυτοκινήτων (καρτέρμιναλ)! Μάλιστα, ήδη, στο μόλο βρίσκονται δεμένα δύο πλοία τύπου RO - RO, φορτωμένα με αυτοκίνητα, χωρίς, ωστόσο, μέχρι τώρα να έχει γίνει καμία επιχείρηση εκφόρτωσης.

Ο Γιαννής σαν πρόσχημα πρόβαλε ότι ο ΟΛΠ έχει υπογράψει μεγάλα συμβόλαια με τις σχετικές εταιρίες, τα οποία είναι ...κρίμα να χαθούν. Επίσης ...υποσχέθηκε ότι από το μόλο θα μείνει ένα μικρό κομμάτι για να εκτελούνται επισκευές, όμως, όπως εκτιμούν οι συνδικαλιστές, πρόκειται για εμπαιγμό, αφού οι ίδιοι οι κανόνες ασφαλείας απαγορεύουν να γίνονται εκτεταμένες επισκευαστικές εργασίες με χρήση φλόγας σε καράβι και δίπλα να γίνονται εργασίες εκφόρτωσης αυτοκινήτων.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων, βέβαια, δεν έδειξαν καμία διάθεση «συναίνεσης». Ξεκαθάρισαν ορθά κοφτά ότι δεν πρόκειται να ανεχτούν άλλο χτύπημα σε βάρος της Ζώνης, η οποία εξακολουθεί να μαστίζεται από ανεργία. Κατήγγειλαν το γεγονός ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, την ίδια ώρα που τους «φουσκώνει» με ψευτοϋποσχέσεις για δήθεν λύση στα προβλήματα της Ζώνης, επιδίδεται σε υπονομευτικές ενέργειες και προειδοποίησαν ότι θα απαντήσουν με αγωνιστικές κινητοποιήσεις ακόμα και μέσα στις μέρες των γιορτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ