Πέμπτη 23 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΙΛΚΙΣ - ΒΑΦΕΙΑ ΗΛΙΑΔΗ
Μόνος νόμος το δίκιο του εργάτη!

«Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» και θα παλέψουν να το επιβάλουν, δυναμώνοντας τον αγώνα τους κόντρα στην πολιτική που απλόχερα στηρίζει τα συμφέροντα της εργοδοσίας, αλλά και κόντρα στους δήθεν θεματοφύλακες του νόμου που παρέχουν άσυλο στους ληστές του εργατικού μόχθου. Αυτό διαμήνυσαν οι εργαζόμενοι στα Βαφεία Κιλκίς του ομίλου Ηλιάδη, μέσα από την πρωτόγνωρα μαζική και μαχητική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν χτες το πρωί στην πόλη του Κιλκίς.

Απαίτησαν τη δουλιά τους και τα λεφτά τους. Δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους για τη διασφάλιση της εργασίας τους και την καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλει η εργοδοσία. Μαζικά, με μια φωνή κατήγγειλαν την πολιτική του δικομματισμού που από τη μία στέλνει «100 εργάτες στην ανεργία» και από την άλλη εξασφαλίζει «πλούτη και χλιδή για την εργοδοσία». Και απαίτησαν από την κυβέρνηση να τους δώσει έκτακτο οικονομικό βοήθημα, μέσω του ΟΑΕΔ, για να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες τους. Και σ' αυτό τους το αίτημα κάλεσαν να σταθούν αλληλέγγυοι οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης του Νομού και όλοι οι φορείς.

Οι 107 εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία του Κιλκίς. Στο πλευρό τους, βρέθηκαν εκπρόσωποι του Σωματείου της «Φιερατέξ», της ΗΛΤΕΞ από τη Θεσσαλονίκη και του Συνδικάτου Βαφέων. Ολοι μαζί, πραγματοποίησαν πορεία προς τη Νομαρχία διαδηλώνοντας «όχι συμφωνία με την εργοδοσία, ζητάμε στήριξη από τη νομαρχία». Η πορεία συνεχίστηκε με το αίτημα να υποβάλλεται προσαρμοσμένο ανάλογα για το Δήμαρχο. Η κινητοποίηση κατέληξε έξω από την εισαγγελία του Κιλκίς, όπου αντιπροσωπεία του σωματείου απαίτησε να εκδικαστεί στην καθορισμένη ημερομηνία (12 Γενάρη) η αίτηση συντηρητικής κατάσχεσης των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης, που έχουν υποβάλει οι εργαζόμενοι.

Πλάτες στην εργοδοσία

Νωρίτερα, είχαν υποβάλει μηνύσεις εναντίον της επιχείρησης και ζήτησαν να κινηθεί, όπως προβλέπεται, η αυτόφωρος δίωξη των υπευθύνων διότι δεν τους καταβλήθηκε το δώρο των Χριστουγέννων. Και για άλλη μια φορά διαπίστωσαν πως απέναντί τους δεν έχουν μόνο την εργοδοσία, αλλά και το κράτος με τους μηχανισμούς του. Αφού είδαν να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια τους ο εμπαιγμός. Αργά το απόγευμα, άνδρες της αστυνομίας, προφανώς εκτελώντας άνωθεν εντολές, πήγαν στο εργοστάσιο, όμως δεν εντόπισαν ώστε να συλλάβουν τον διευθυντή του εργοστασίου κ. Σημίτη. Ετσι αποχώρησαν και αμέσως μετά, έφυγε και ο διευθυντής του εργοστασίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ