Πέμπτη 16 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Περί... «διαλόγου»

«Αναμάσησε» τη λέξη «διάλογος»... σε όλες τις πτώσεις ο υφυπουργός Πολιτισμού, Π. Τατούλης, στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Πολιτισμού.

Χρησιμοποίησε φράσεις όπως το ΥΠΠΟ «κινητοποιεί όλες του τις δυνάμεις μέσα σε ένα διαρκή εποικοδομητική διάλογο, μέσα στις αντιθέσεις του»(;) για να καταλήξει ότι εννοεί πως οι μόνιμοι δε θα χάσουν τα επιδόματα!

«Ανεπίτρεπτα φαινόμενα. Ενας χώρος χωρίς καμία αισθητική, ένας χώρος χωρίς καμία περιποίηση» είπε για την έδρα του ΥΠΠΟ στην οδό Μπουμπουλίνας. Ξέχασε όμως να προσθέσει πως είναι και ένας χώρος... άδειος, από τις μαζικές απολύσεις των συμβασιούχων. Σ' αυτούς υποσχέθηκε πάλι τη «μεταξωτή κορδέλα» της μοριοδότησης για όποτε προκηρυχτούν θέσεις αορίστου χρόνου. Το πότε θα γίνει αυτό... του «διέφυγε».

«Προϊόν ενός ευρύτερου δημοκρατικού διαλόγου» θα είναι, κατά τον υφυπουργό, και ο νέος Οργανισμός του ΥΠΠΟ. Ακόμη όμως και η ΠΟΣΥΠΠΟ δήλωσε άγνοια για το θέμα! Αφήστε που και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων έχει δηλώσει ήδη την αντίθεσή του στο γενικό πλαίσιο του νέου Οργανισμού. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι η εν λόγω απόφαση του ΣΕΑ αφήνει ασυγκίνητο τον υφυπουργό. Και ο «διάλογος»..;


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ