Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΑΜΒΑΚΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΣΕΡΡΩΝ
Στο «περίμενε» για τις αποζημιώσεις

Ερώτηση κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή

Η καθυστέρηση στην καταβολή αποζημιώσεων στους βαμβακοπαραγωγούς του Ν. Σερρών για τις ζημιές από το πράσινο σκουλήκι είναι το θέμα της Ερώτησης που κατέθεσαν προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγ. Τζέκης και Γ. Χουρμουζιάδης.

Στο κείμενο της Ερώτησης επισημαίνουν ότι οι βαμβακοπαραγωγοί των Σερρών οδηγούνται στη χρεοκοπία από την «άρνηση της κυβέρνησης να αποζημιώσει τις ζημιές, που προκάλεσε στις βαμβακοφυτείες τους, το 2003, επιφυτεία πράσινου σκουληκιού, που δεν οφείλεται σε αμέλειά τους αλλά σε ευνοϊκές για την ανάπτυξή του συνθήκες και στην αποδιοργάνωση των κρατικών και νομαρχιακών υπηρεσιών που υποτίθεται στηρίζουν επιστημονικοτεχνικά τους αγρότες. Σαν πρόσχημα γι' αυτήν την άρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες μας, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το επιχείρημα ότι οι ζημιές που προκλήθηκαν από την παραπάνω επιφυτεία είναι μικρότερες του 30% στο σύνολο του νομού».

Καταλήγοντας, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης «εάν θα αποζημιωθούν και πότε οι πληγέντες βαμβακοπαραγωγοί και τι μέτρα θα πάρει για να αποφευχθεί η χρεοκοπία των πληγέντων βαμβακοπαραγωγών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ