Πέμπτη 9 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΜΟΝΟ Η ΔΟΥΛΙΑ...

ΤΟ ΧΡΗΜΑ: «Από τις 25 Σεπτεμβρίου 2000 άρχισε η ροή των χρημάτων για τους TOR με κατεύθυνση την εταιρεία "Ντρουμίλαν" σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο δρόμος του χρήματος άρχισε από τη Μόσχα, ενώ δεν είχε υλοποιηθεί κανένα αντισταθμιστικό όφελος από την αγορά των TOR. Οι πρώτοι λογαριασμοί αφορούν στη διακίνηση ποσού 25.091.757 δολαρίων» (το πρώτο θέμα στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ: «Με ημερήσιο εισόδημα μικρότερο από δύο δολάρια ζουν σήμερα 1,4 δισεκατομμύρια εργαζόμενοι, δηλαδή οι μισοί των εργαζομένων παγκοσμίως. Το 2003 υπήρχαν 2,8 δισεκατομμύρια άνθρωποι που κατείχαν μία θέση απασχόλησης, ενώ 185,9 εκατομμύρια άνθρωποι ήταν άνεργοι. Ανθρωποι που φτάνουν στο επταπλάσιο του αριθμού των ανέργων εργάζονται μεν, αλλά εξακολουθούν να ζουν μέσα στη φτώχεια. Περίπου 550 εκατομμύρια εργαζόμενοι κερδίζουν λιγότερα από ένα δολάριο τη μέρα. Ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας Χουάν Σομαβία επεσήμανε πως δεν είναι μόνο η έλλειψη εργασίας που είναι πηγή φτώχειας, αλλά και η χαμηλή παραγωγικότητα της εργασίας (...) Η βελτίωση της παραγωγικότητας μπορεί βραχυπρόθεσμα να μεταφραστεί σε απώλειες θέσεων εργασίας με αύξηση των κερδών και όχι των μισθών, στο να γίνει η δουλιά πιο δύσκολη και οι ώρες εργασίας περισσότερες» (αποσπάσματα από την ανακοίνωση του ΔΓΕ / «ΕΘΝΟΣ»).

Η ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ: «Τα καρτέλ των ναρκωτικών στην Κολομβία ανέπτυξαν ένα γενετικά τροποποιημένο δένδρο κόκας, το οποίο παράγει υψηλότερες ποσότητες του ναρκωτικού και είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στα φυτοκτόνα. Το δένδρο παράγει 8 φορές περισσότερη κοκαΐνη από το κανονικό φυτό» (η είδηση στα «ΝΕΑ»).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ