Σάββατο 4 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
Οι φοιτητές να απαντήσουν

Λυτούς και δεμένους έχει βάλει όπως φαίνεται η κυβέρνηση τους μηχανισμούς που διαθέτει, αλλά και τους «συμπολιτευόμενους» στην ουσία μηχανισμούς του ΠΑΣΟΚ, να υπερασπίζονται την ουσία της αντιεκπαιδευτικής, αντιλαϊκής της πολιτικής και να επιτίθενται με διάφορους τρόπους σε όσους αντιμάχονται αυτή την πολιτική. Πρυτανικές αρχές και μεγαλοκαθηγητάδες, συνεπικουρούμενοι από τις φιλοκυβερνητικές παρατάξεις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, επιτίθενται το τελευταίο διάστημα σε φοιτητές της Πανσπουδαστικής ΚΣ ξεδιπλώνοντας μια λογική επικίνδυνη συνολικά για το φοιτητικό κίνημα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Πρόσφατα, η Σύγκλητος της Γεωπονικής αποφάσισε ότι αποτελεί ενέργεια καταπάτησης του ασύλου το συμβολικό χτίσιμο της πόρτας του εργαστηρίου, το οποίο συνδιοργάνωσε τον Οκτώβρη συμπόσιο με το ΝΑΤΟ, με θέμα την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος έπειτα από επίδραση τοξικολογικών παραγόντων σ' αυτό. Σύμφωνα με τη λογική τους, δηλαδή, είναι σύμφωνη με το ακαδημαϊκό πνεύμα η συνεργασία του πανεπιστημίου με ένα διεθνή εγκληματικό οργανισμό όπως το ΝΑΤΟ, αλλά η συμβολική αντίδραση των φοιτητών αντιβαίνει τις ακαδημαϊκές ελευθερίες! Να σημειώσουμε ότι το «χτίσιμο» της πόρτας ήταν απόφαση του Συλλόγου Φοιτητών Γεωπονικής.

Επίσης, στο Γεωπονικό, πριν από μερικές μέρες, δυο αντιπρυτάνεις αρνήθηκαν σε μέλη της ΠΚΣ να φωτοτυπήσουν ανακοινώσεις της παράταξης - όπως έχουν δικαίωμα όλες οι παρατάξεις - γιατί, σύμφωνα με την καταγγελία της ΠΚΣ, διαφωνούσαν ουσιαστικά με το περιεχόμενο των ανακοινώσεων. Αντίστοιχα στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Οικονομικού Πανεπιστημίου (πρώην ΑΣΟΕΕ), γνωστός καθηγητής αρνείται συνεχώς σε μέλη της ΠΚΣ να κάνουν ανακοίνωση στο αμφιθέατρο την ώρα του μαθήματός του και τους «λούζει» με απειλές και κοσμητικά επίθετα, ενώ στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου βγήκε καθηγητής σε ώρα μαθήματος και υποστήριξε ότι η ΔΑΠ είναι η μόνη παράταξη που αγωνίζεται και λύνει τα προβλήματα των φοιτητών. Αν σ' όλα τα παραπάνω προσθέσουμε και την επίθεση σε μέλη της ΚΝΕ στο ΤΕΙ Λάρισας από μέλη της ΔΑΠ, παρουσία του αντιπροέδρου του ΤΕΙ, καταλαβαίνουμε ότι η τρομοκρατία και η καταπάτηση συνδικαλιστικών κι ακαδημαϊκών ελευθεριών τείνει να πάρει διαστάσεις στις σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Είναι βέβαια γεγονός ότι η ΠΚΣ δεν τρομοκρατείται ούτε φιμώνεται εύκολα. Το ουσιαστικό ζήτημα που προκύπτει όμως αφορά στο σύνολο των φοιτητών, που δεν πρέπει να σκύψουν το κεφάλι μπροστά σε τέτοιες πρακτικές, αλλά να δώσουν μαχητική απάντηση υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους και των κατακτήσεων του φοιτητικού κινήματος. Το συλλαλητήριο στις 10 Δεκέμβρη είναι μια καλή ευκαιρία.


Γ.Στρ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΔΑΠίτικες αλητείες(2007-03-22 00:00:00.0)
Βάζει πλάτη να περάσει η ιδιωτικοποίηση(2006-10-27 00:00:00.0)
Τεράστιος μηχανισμός αλλοτρίωσης συνειδήσεων(2005-04-01 00:00:00.0)
Η «πρωτιά στην ενημέρωση»... της ΔΑΠ(2001-03-01 00:00:00.0)
Τραμπουκισμοί από τη ΔΑΠ(2000-12-22 00:00:00.0)
Προμήνυμα νίκης τα ενισχυμένα ψηφοδέλτια(1999-04-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ