Τρίτη 9 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
ΟΧΙ άλλο αίμα για το κέρδος!

Στο βωμό του κέρδους θυσιάζεται ένας ακόμα εργάτης. Συγκεκριμένα, στη Ζάκυνθο, ο 32χρονος αλλοδαπός οικοδόμος Ντερβίσι Σέρβι, την Παρασκευή 5 του Μάη, χτυπημένος από την υψηλή τάση του ηλεκτρικού ρεύματος, έπεσε στο κενό από τον τρίτο όροφο νεοανεγειρόμενου ξενοδοχείου και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Πάτρας, όπου νοσηλεύεται κλινικά νεκρός.

Οπως καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου σε ανακοίνωση - επιστολή του προς τον υπουργό Εργασίας Τ. Γιαννίτση, «το έγκλημα εκ προμελέτης, που εκτέλεσε ο ξενοδόχος Κάπτεν και η κυβέρνηση, είναι το δεύτερο μέσα σε δύο μήνες».

«Δείχνει την ασυδοσία των ξενοδόχων, που έχουν επιβάλει εξαντλητικά ωράρια, 8 π.μ. - 10 μ.μ., εντατικοποίηση της δουλιάς, κανένα μέτρο προστασίας των εργαζομένων», υπογραμμίζει το Εργατικό Κέντρο. Αναφερόμενο στις ευθύνες της κυβέρνησης σημειώνει ότι η κυβέρνηση όχι μόνο γίνεται παθητικός θεατής, αλλά επιδιώκει να νομοθετήσει αυτή την παρανομία, αδιαφορώντας για τον εργαζόμενο άνθρωπο. Εχει διαλύσει την Επιθεώρηση Εργασίας για να μην υπάρχει ούτε αυτός ο τυπικός έλεγχος.

«Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Την άμεση στελέχωση της Επιθεώρησης Εργασίας με επόπτες και τεχνικούς επιθεωρητές. Να σταματήσει η εντατικοποίηση της δουλιάς και η παραβίαση του ωραρίου στις οικοδομές», ζητά το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου και καλεί την κυβέρνηση και τα κόμματα, τον υπουργό Εργασίας, τον νομάρχη, τους δημάρχους και το Τεχνικό Επιμελητήριο να πάρουν θέση. «Οχι άλλο αίμα για το κέρδος!», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ