Τρίτη 9 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Παράδοση φλόγας στο Καλλιμάρμαρο

Στο Παναθηναϊκό Στάδιο, δίχως να χρησιμοποιηθούν οι κερκίδες, που υπέστησαν ζημιές από το σεισμό του Σεπτέμβρη και δίχως κοινό θα γίνει στις 20/5 η τελετή παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας, για να ταξιδέψει στο Σίδνεϊ. Η Ολυμπιακή Επιτροπή είχε αποφασίσει η παράδοση να γίνει στο Ζάππειο χωρίς να υπολογίσει ότι τις ίδιες ημέρες θα γίνεται στον ίδιο χώρο η έκθεση Βιβλίου.

Αυτό ήταν ένα από τα θέματα της χτεσινής σύσκεψης στο ΥΠΠΟ, παρουσία του υπουργού Πολιτισμού, Θ. Πάγκαλου, του υφυπουργού Αθλητισμού, Γ. Φλωρίδη, της γενικής γραμματέα του ΥΠΠΟ, Λ. Μενδώνη και των ειδικών γενικών γραμματέων, Σ. Χρυσάφη και Γ. Καρτάλη. Προφανώς η «άφιξη» του Θ. Πάγκαλου στο ΥΠΠΟ σηματοδοτεί την έναρξη μιας περιόδου, όπου την απόλυτη προτεραιότητα θα έχει ό,τι σχετίζεται, με την επέλαση των Ολυμπιακών Αγώνων, παρά τις τεράστιες εκκρεμότητες του αρχαίου και σύγχρονου πολιτισμού. Ακόμα και στον τομέα της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, οι χρηματοδοτήσεις και τα έργα θα υπακούσουν, όχι στις ανάγκες των μνημείων, αλλά στη δημιουργία ενός εύπεπτου και εντυπωσιακού «αρχαιολογικού» σκηνικού, προς τέρψιν όσων επισκεφθούν την Ελλάδα το 2004.

Η κυβέρνηση με «πρωταγωνιστή» τον Θ. Πάγκαλο ετοιμάζεται να καταλύσει και να υποτάξει τα πάντα σε ό,τι κάποτε ήταν ιδέα, αλλά σήμερα είναι μια τεράστια εμπορική επιχείρηση που δεν έχει καμία σχέση με τον Ολυμπισμό, αλλά ταυτίζεται απόλυτα με την εργολαβία, τη διαφήμιση και το κέρδος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ