Τρίτη 16 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Ηταν μόνο η αρχή...
  • Μαχητικά συλλαλητήρια κι αγωνιστικές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν, το περασμένο Σάββατο, σε πολλές περιοχές της χώρας
  • ΠΑΣΥ: Θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί ο αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ

«Αγώνας Μαζικός Παναγροτικός - ΟΧΙ στον αφανισμό», έλεγε το πανό σε μία από τις συγκεντρώσεις στη Βόρεια Ελλάδα

Motion Team

«Αγώνας Μαζικός Παναγροτικός - ΟΧΙ στον αφανισμό», έλεγε το πανό σε μία από τις συγκεντρώσεις στη Βόρεια Ελλάδα
Η αγωνιστική κινητοποίηση χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτών σε πολλές περιοχές της χώρας, που διοργάνωσε, το περασμένο Σάββατο, η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), έστειλε μήνυμα στην κυβέρνηση της ΝΔ ότι τέλειωσε η περίοδος χάριτος κι αναμονής που είχε διασφαλίσει μέσα στον αγροτικό κόσμο. Ταυτόχρονα, διαμήνυσε προς την Ευρωπαϊκή Ενωση πως οι Ελληνες αγρότες δεν υποτάσσονται στην ευρωπαϊκή πολιτική μαζικού ξεκληρίσματός τους και ξέρουν να μάχονται για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους και για ένα καλύτερο μέλλον στον τόπο τους.

Τα μαχητικά συλλαλητήρια, με τρακτέρ κι άλλα αγροτικά μηχανήματα και οι αγωνιστικές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε χωριά, επαρχιακές πόλεις και πρωτεύουσες νομών - από τη Θεσσαλία, τη Θράκη και τη Μακεδονία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο, μέχρι τη Λέσβο - ανέδειξαν την οξύτητα των αγροτικών προβλημάτων στη χώρα μας, αλλά και την αποφασιστικότητα των ξωμάχων να δώσουν τη μάχη για τη σωτηρία τους, στρεφόμενοι κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της κυβέρνησης, που δημιουργεί και πολλαπλασιάζει τα αγροτικά προβλήματα.

Θα συνεχίσουν

Οι κινητοποιήσεις του περασμένου Σαββάτου ήταν μόνο η αρχή. Μια αρχή πετυχημένη - τα συλλαλητήρια και οι συγκεντρώσεις είχαν μαζικότητα και, προπάντων, δυναμισμό, σωστό περιεχόμενο και σαφή προοπτική - που γεμίζει με αγωνιστική αισιοδοξία τους εκπροσώπους του συνεπούς αγροτικού κινήματος. Η ΠΑΣΥ έχει δηλώσει ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί, με πολλές και διάφορες μορφές πάλης, μέχρι την επίτευξη του τελικού στόχου, την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής και τη δημιουργία των προϋποθέσεων - σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο - για την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής, υπέρ των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς, προς όφελος του λαού και του τόπου. Μια άλλη πολιτική που θα βοηθάει τους μικρομεσαίους αγρότες να οργανωθούν σε παραγωγικούς συνεταιρισμούς, για να παράγουν φτηνά, ποιοτικά και υγιεινά προϊόντα, έχοντας εξασφαλισμένη απασχόληση και καλό εισόδημα.


Eurokinissi

Κι έχει, επίσης, ξεκαθαρίσει η ΠΑΣΥ ότι οι αγρότες δε θα δώσουν μόνοι τους αυτόν τον αγώνα, αλλά μαζί με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα του χωριού και της πόλης, που έχουν κοινά προβλήματα, κοινά συμφέροντα και κοινές επιδιώξεις με τη μικρομεσαία αγροτιά. Κι απ' αυτή την άποψη έχει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι στις κατά τόπους κινητοποιήσεις παραβρέθηκαν, για να συμπαρασταθούν στους αγωνιζόμενους αγρότες, εκπρόσωποι Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών ΕΒΕ, σωματείων συνταξιούχων κι άλλων μαζικών φορέων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ