Σε ένα σημαντικό βήμα για το συντονισμό της αγωνιστικής τους δράσης σε όλη τη χώρα προχώρησαν οι φοιτητές που συγκεντρώθηκαν το πρωί του Σαββάτου στην Αθήνα (στο κτίριο του Χημείου), μετέφεραν πλούσια εμπειρία από τις σχολές τους, τα προβλήματα και τους αγώνες τους και κατέληξαν σ' ένα κοινό πλαίσιο - κάλεσμα προς όλους τους φοιτητές, στη βάση της απαίτησης για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, δημόσια και δωρεάν.
Εβδομάδα φοιτητικών κινητοποιήσεων σε κάθε πόλη κήρυξαν οι φοιτητές αυτήν από 29 Νοέμβρη έως 3 Δεκέμβρη, ενώ καλούν σε πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 10 Δεκέμβρη. Αποφάσισαν, επίσης, το κάλεσμα του Συντονιστικού να φτάσει σε κάθε Γενική Συνέλευση, σε συνελεύσεις ετών και τμημάτων και να αποτελέσει έναυσμα για οργάνωση, συντονισμό κι αγωνιστική διεκδίκηση, ακόμα και σε συλλόγους όπου οι συσχετισμοί δυνάμεων είναι αρνητικοί για το φοιτητικό κίνημα.
Χαρακτηριστικό για την απήχηση που έχει το συγκεκριμένο διεκδικητικό πλαίσιο στο σύνολο των φοιτητών είναι ότι στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμα και φοιτητές από συλλόγους που δεν είχαν πάρει αποφάσεις για συντονισμό. Εξάλλου, τα προβλήματα που προκύπτουν από την πολιτική που σπρώχνει την εκπαίδευση στην ιδιωτικοποίηση και υποβαθμίζει το δικαίωμα των φοιτητών στη μόρφωση και τη δουλιά όλο και οξύνονται και μαζί τους φουντώνει η αγανάκτηση των φοιτητών.
Περικοπές μαθημάτων κι εργαστηρίων, λόγω έλλειψης καθηγητών κι ελλιπούς υποδομής, κατήγγειλε η εκπρόσωπος του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών (ΒΕΤ) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενώ εξέφρασε την έντονη αγωνία των συμφοιτητών της για την εργασιακή προοπτική τους όταν αποφοιτήσουν. Την ίδια αγωνία μοιράζονται κι οι απόφοιτοι της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Πολυτεχνείου, την οποία μετέφεραν στη συνάντηση, ενώ αίσθηση προκάλεσε η περιγραφή του εκπροσώπου του συλλόγου φοιτητών Φυσικού Ιωαννίνων για τον τρόπο με τον οποίο διασυνδέεται το ίδρυμα με τις επιχειρήσεις και τις κινητοποιήσεις των φοιτητών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση. Πολλά και έντονα ήταν επίσης τα προβλήματα κτιριακής υποδομής που κατήγγειλαν φοιτητές από διάφορες περιοχές, με κορυφαίο αυτό που αντιμετωπίζουν στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου αναγκάζονται να κάνουν μάθημα σε κτίρια από αμίαντο. Καταγγέλθηκαν, επίσης, περιπτώσεις Τμημάτων όπου οι φοιτητές αναγκάζονται να πληρώνουν για συγγράμματα, αλλαγές σε προγράμματα σπουδών με στόχο την προώθηση του μοντέλου της Μπολόνια για τα έτη σπουδών, αντιδραστικοί εσωτερικοί κανονισμοί, υπέρογκα εισιτήρια για μεταφορά στις συγκοινωνίες.
Οι σύλλογοι που συμμετέχουν στο Συντονιστικό είναι:
Αθήνα: Πάντειος, Φιλοσοφική, Γεωπονικό, Φυσικό, Βιολογικό, Νηπιαγωγών, Επικοινωνίας και ΜΜΕ, Μεθοδολογίας Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης (ΜΙΘΕ), ΣΕΜΦΕ Πολυτεχνείου.
Θεσσαλονίκη: Ηλεκτρολόγοι, Φυσικό, Ψυχολογικό, Δασολογίας, Φιλολογικό, Πολιτικών Μηχανικών, Ιστορικό - Αρχαιολογικό.
Πάτρα: Φυσικό, Μαθηματικό, Βιολογικό, Χημικό, Δάσκαλοι, Εστία.
Γιάννενα: Φυσικό, ΒΕΤ, Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής Ψυχολογίας (ΦΠΨ), Χημικό, Επιστημών Τέχνης.
Αιγαίο: Ναυτιλιακό, Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Ηράκλειο Κρήτης: Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Φυσικό.
Κέρκυρα: Ιστορικό - Αρχαιολογικό, Αρχειονομίας.
Βόλος: Ιστορικό - Αρχαιολογικό.
Λάρισα: Ιατρική.