Παρασκευή 5 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Χάνει το σπίτι της για δημοσίευμα

Ο εκδότης Κ. Μήτσης άφησε έκθετη και ακάλυπτη δημοσιογράφο σε εισπρακτικές επιδιώξεις «θιγέντος»

Το σπίτι της κινδυνεύει να χάσει η δημοσιογράφος Αγκυ Σιντέτα, μετά από αγωγή του «θιγέντος» κ. Φακίτσα για δημοσίευμά της αλλά και την αντιδεοντολογική συμπεριφορά του εργοδότη της Κ. Μήτση, ο οποίος εν κρυπτώ ήρθε σε συμβιβασμό και άφησε έκθετη και ακάλυπτη τη δημοσιογράφο στις εισπρακτικές επιδιώξεις του «θιγέντος». Η ενέργεια αυτή του Κ. Μήτση, όπως καταγγέλλει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή του, «αποτελεί πρόκληση προς τους εργαζόμενους στις εφημερίδες του και σε όλο τον δημοσιογραφικό κόσμο και καλλιεργεί κλίμα φόβου και ανασφάλειας».

Οπως μάλιστα καταγγέλλει, για άλλη μία φορά δημοσιογράφος καλείται να υποστεί τις συνέπειες του τυποκτόνου νόμου 1178/81 και την εξ αυτού άσκηση δικαιώματος του θιγέντος για αστική αποζημίωση, αλλά ακόμη και την αναλγησία του εργοδότη.

Η περίπτωση αυτή, όπως επισημαίνει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, αποδεικνύει για άλλη μια φορά την απολυτότητα της σχετικής διάταξης και τις τραγικές συνέπειες της εφαρμογής. Και αυτό γιατί όπως εξηγεί «είναι δικαίωμα του "θιγέντος" κ. Φακίτσα να επιδιώκει την είσπραξη με κάθε τρόπο, ακόμα και με κατάσχεση και πλειστηριασμό του μόνου ακινήτου της συναδέλφου, ολόκληρου του ποσού που του επιδίκασε το Δικαστήριο, μαζί με τους τόκους και τις δικαστικές δαπάνες - ασχέτως εάν έχει ήδη εισπράξει το μεγαλύτερο μέρος του επιδικασθέντος κεφαλαίου. Οπως και είναι δικαίωμα του κ. Φακίτσα να αρνείται, παρά τις επίμονες παρακλήσεις του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, να συναντηθεί για λόγους ανθρωπιστικούς και να συζητήσει με το Προεδρείο της Ενωσης».

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ καλεί τον Κ. Μήτση να αναλάβει την ευθύνη των συνεπειών της πράξεώς του, αλλιώς θα ενεργήσει με κάθε νόμιμο μέσο και τρόπο για την υπεράσπιση της συναδέλφου. Ζητεί δε από τους αρμόδιους υπουργούς, προς τους οποίους έχει στείλει σχετική επιστολή, να ενεργήσουν για την τροποποίηση της τυποκτόνου διάταξης του Ν. 1178/81, όπως ισχύει σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ