Τρίτη 26 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΕΒΕΖΑ
Απαιτούν την καταβολή δεδουλευμένων

48ωρη απεργία του Συλλόγου Εργαζομένων στην Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση Πρέβεζας

Σε 48ωρη απεργία για την καταβολή των δεδουλευμένων του μήνα Σεπτέμβρη έχουν προχωρήσει από χτες (25/10/04) οι 50 εργαζόμενοι στην Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση Πρέβεζας. Χτες το πρωί ο Σύλλογος πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Πρέβεζας και, μαζί με το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου της πόλης, συναντήθηκε με το δήμαρχο Πρέβεζας, Μ. Κλάπα, όπου ζήτησε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης.

Σημειώνεται ότι οι 50 εργαζόμενοι δουλεύουν με συμβάσεις αορίστου ή ορισμένου χρόνου στις επιχειρήσεις της Αναπτυξιακής, δηλαδή στο Αναψυκτήριο, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πρέβεζας, στον Κινηματογράφο, στα Ιαματικά Λουτρά, στο Φέριμποτ, στον Παιδικό Σταθμό, στα 2 προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» και στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ «Απόκτηση Επαγγελματικής Εμπειρίας» για ΑμεΑ.

Η απεργία, που γίνεται για την καταβολή των δεδουλευμένων του μήνα Σεπτέμβρη (30 χιλιάδες ευρώ συνολικά), είναι συνέχεια της κινητοποίησης που έκαναν την προηγούμενη βδομάδα με 3ωρες στάσεις εργασίας (21/10 και 22/10)για την καταβολή του επιδόματος αδείας του καλοκαιριού, το οποίο και τους καταβλήθηκε μετά τη στάση.

Οι εργαζόμενοι, στη συνάντηση που είχαν με το δήμαρχο Πρέβεζας, παράλληλα με το οικονομικό τους αίτημα, εξέφρασαν την ανησυχία τους για την πορεία της Αναπτυξιακής, ειδικά μετά τη σοβαρή απώλεια οικονομικών πόρων λόγω της γέφυρας Πρέβεζας-Ακτίου και τη διακοπή του αντίστοιχου δρομολογίου του Φέριμποτ (εδώ και 2 χρόνια), που αποτελούσε σημαντική πηγή εσόδων για το δήμο. Το Φέριμποτ μεταφέρθηκε στο Ρίο-Αντίρριο και από εκεί στη γραμμή Λευκάδας-Ιθάκης-Κεφαλονιάς.

Την ανησυχία τους εξέφρασαν, επίσης, για το μέλλον των προγραμμάτων μέριμνας, που με ευθύνη της προηγούμενης δημοτικής αρχής (ΝΔ), της σημερινής (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ) και του δημάρχου της, Μ. Κλάπα, στελέχους του ΣΥΝ, προωθούνται στο δήμο και οδηγούν τον κοινωνικό τομέα και την ΤΑ στη λογική της ανταποδοτικότητας. Ο Μ. Κλάπας επικαλέστηκε πως δεν υπάρχουν χρήματα, δικαιολογώντας, ουσιαστικά, την αντιλαϊκή πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ