Παρασκευή 22 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΡΩ ΛΟΪΖΟΥ
Με το χορό της γνώσης θα ενώσουμε τον κόσμο

Δυστυχώς δεν κατέχω καλά τα πεπραγμένα της διάσημης αυτής εκπομπής. Γνωρίζω όμως καλά τους στίχους του Γιάννη Ρίτσου. Ηθελε να τους μελοποιήσει και ο αείμνηστος Μάνος Λοΐζος. Πιστεύω πως είναι το τέλειο παράδειγμα οξύμωρου σχήματος. Στην εκπομπή αυτή τραγουδάνε για να χωρίσουνε τον κόσμο. Σε τραγουδιστές της μιας χρήσης, που σε λίγο θα πεταχτούν στον κάλαθο των αχρήστων και σε τραγουδιστές που κοπιάζουν και κοπιάζουν. Το ίδιο ισχύει και για τους τηλεθεατές. Σ' αυτούς που ξέρουν τι τους γίνεται και δεν την παρακολουθούν και σ' αυτούς που εξουθενωμένοι από το σύστημα την παρακολουθούν για να ξεχαστούν, να χαλαρώσουν και να πάνε μετά να κοιμηθούν. Τουτέστιν, επεράσαμε όμορφα - όμορφα - όμορφα, επεράσαμε όμορφα και τούτη τη βραδιά. Καληνύχτα, καληνύχτα, καληνύχτα και όνειρα γλυκά...

Εμείς όμως θα συνεχίσουμε να τραγουδάμε ακόμα και στον ύπνο μας, ιδιαίτερα γύρω - γύρω στην πλατεία Ομονοίας, γιατί πιστεύουμε πως έτσι θα ενώσουμε τον κόσμο, με το χορό της ΓΝΩΣΗΣ, όπως πάντα φυσικά.

Υ.Γ. Τώρα το ποιος τα κονομάει από τα τηλεφωνήματα, ας το ανακαλύψουν αυτοί που τα σκάνε. Εγώ σαν παραμυθού που είμαι, θα σας αφήσω στο μυστήριο, για να έχουν ένα πρόσθετο ενδιαφέρον οι τηλεθεατές αυτής της «φημισμένης ιστορίας»!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ