Σάββατο 16 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Ο,τι παθαίνει ο δίπλα σου...

...θα πάθεις

Του Γιάννη Καλαϊτζή από την «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»
Του Γιάννη Καλαϊτζή από την «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»
Παράτις φιλότιμες προσπάθειές του, ο υπουργός Απασχόλησης δεν κατόρθωσε ούτε και χτες να κυριαρχήσει στα πρωτοσέλιδα. Μόνο 3 εφημερίδες, που πάσχουν κυκλοφοριακά, έκαναν πρώτο θέμα τις, έτσι κι αλλιώς, ανύπαρκτες 17.000 θέσεις εργασίας. Αντίθετα, ο υπουργός προπαγάνδας εξασφάλισε 8 πρωτοσέλιδα με το θέμα της διαπλοκής.

Πώς έρχεται, πάντως, το πράγμα και πάνε πακέτο όλα: Κανείς και πουθενά δεν μπορεί να ελπίζει πλέον σε επιμέρους διαφυγές και διορθώσεις, ότι, δηλαδή, αυτός κάπως θα ξεφύγει, αν ζητήσει και κερδίσει το ειδικό επίδομα θέρμανσης, το ειδικό εκλογικό επίδομα και πάει λέγοντας. Κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει, επειδή στη δική του γειτονιά εξασφάλισε ...πεζή περιπολία αστυνομικών. Κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει, επειδή προς το παρόν σκοτώνονται μόνοι τους οι Αμερικάνοι στο Ιράκ. Εδώ που φτάσαμε, όλα πάνε πακέτο. Βέβαια, απ' την αρχή, ήταν καθαρό ότι όλα είναι πακέτο, αλλά ποιος τους άκουγε τότε τους κομμουνιστές. Κάλλιο αργά...

Μετάτην Αγγλία που πάει τη σύνταξη στα 72, να και η Γερμανία με τη σύνταξη στα 67. Η είδηση, βέβαια, έρχεται από την Ολλανδία, όπου πήγε περίπατο η συναίνεση μόλις σφίξαν λίγο τα πράγματα. Ετσι είναι η συναίνεση...

Για το ΠΑΣΟΚ δεν μπορούμε να κάνουμε σχόλιο. Ως και οι εφημερίδες που το στηρίζουν το πήραν απόφαση πως δεν μπορεί να προκύψει ούτε καν προσχηματική αντιπολίτευση από κει μεριά κι άρχισαν να βγάζουν λαϊκά θέματα, μπας και καλυφτεί κάπως το κενό. Βέβαια, φάκα στήνουν και πάλι, καθώς δείχνουν μόνο το τυρί κι αυτό μπαγιάτικο. Την ώρα που γύρω μας έχουν στήσει χορό τα δισ.

Η Εθνική Τράπεζα απολύει, βγάζει κέρδος και το διαλαλεί! Την ώρα που έρχεται η ΟΜΕ - ΟΤΕ να θεωρήσει συμφέρουσα για τους εργαζόμενους την εθελούσια αποχώρηση. Κοντόφθαλμο να θεωρείς πως κερδίζεις από μια παχυλή αποζημίωση, την ώρα που χάνεις περισσότερα, μόνο και μόνο επειδή κερδίζει το αφεντικό σου; Μακάρι να 'ταν μόνο κοντόφθαλμο. Καθώς πρόκειται για μια καθαρή προικοδότηση του κεφαλαίου, που προβάλλεται ως αίτημα εργαζομένων!

Μεγάλη πληγή ο εργατοπατερισμός.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ