Πέμπτη 14 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Αγύρτες με... «πτυχίο»!

Θέλετε να πάρετε μια μικρή ιδέα για το πώς λειτουργεί όλο αυτό το «σύστημα», που αφού διαλύσει τα πάντα μετά έρχεται να εκμεταλλευτεί την καταστροφή - που το ίδιο προκάλεσε - για να συνεχίσει να «κονομάει» (και να καταστρέφει) πατώντας πάνω στα ήδη διαλυμένα;

***

Ιδού:

*

Την περασμένη βδομάδα η ΓΣΕΕ ανακοίνωσε την πρόθεσή της να φτιάξει «Κέντρο Εκπαιδευτικής Πολιτικής» και «Ακαδημία Εργασίας» (στην πραγματικότητα σχολή... εργατοπατέρων!) με απώτερο στόχο τη δημιουργία ιδιωτικού ΑΕΙ!

*

Από μόνο του το θέμα είναι άθλιο. Γίνεται δε αθλιοδέστερο από τούτο:

Για να δέσει το κερασάκι στην τούρτα, η ΓΣΕΕ παρουσίασε και μια έρευνα, σύμφωνα με την οποία το υπάρχον εκπαιδευτικό σύστημα (της ιδιωτικοποίησης, της παραπαιδείας, των «κολεγίων» κλπ.) είναι ένα σύστημα που - όπως αποφαίνεται το 85,6% των εκπαιδευτικών - διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες!

Και πότε παρουσίασε τη συγκεκριμένη έρευνα η ΓΣΕΕ; Την παρουσίασε στην ίδια εκδήλωση που ανακοίνωσε την πρόθεσή της να φτιάξει το δικό της «ΑΕΙ»! Την παρουσίασε για να υποστηρίξει ότι «δικαιούται» να είναι και η ίδια, η ΓΣΕΕ, ένας ακόμα επίδοξος «ιδιώτης» στο χώρο της Παιδείας! Ναι! Παρουσίασε την έρευνα που καταδεικνύει την ταξική σφαγή που προκαλούν τα «εκπαιδευτικά μαγαζάκια» σαν άλλοθι για να φτιάξει το δικό της «μαγαζάκι»! Το άλλοθι και το επιχείρημα, δηλαδή, της ΓΣΕΕ, για έχει τη δική της «συμβολή» στην περαιτέρω καταστροφή της Παιδείας, είναι η... καταστροφή που προκαλεί η πολιτική της ιδιωτικοποίησης στην Παιδεία, άρα «δώστε μας κι εμάς ένα ΑΕΙ»!

*

Και έρχεται μετά και η κ. Δαμανάκη, ως υπεύθυνη του ΠΑΣΟΚ, και δηλώνει κατενθουσιασμένη με την «πρωτοβουλία» της ΓΣΕΕ για την εκπαίδευση εργατοπατέρων (λογικό να χαίρεται το ΠΑΣΟΚ), γιατί - το ομολογεί ανερυθρίαστα - αυτή η «πρωτοβουλία» των Πολυζωγόπουλου και σία θα «ανοίξει το διάλογο για τη δημιουργία μη κρατικών εκπαιδευτικών φορέων»!

Δηλαδή, θα επεκτείνει το σύστημα των ανισοτήτων, που κατά τα άλλα το «καταγγέλλει» η ΓΣΕΕ, και το «καταγγέλλει» την ώρα που παίρνει την άδεια να το υπηρετήσει το ίδιο καλά με εκείνους που... «καταγγέλλει»!

***

Απίθανοι δεν είναι οι άνθρωποι;


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ