Τρίτη 5 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΙΛΙΑ
Το «Κομίτι» αξίωσε η κυβέρνηση συμφώνησε

Τις διοικήσεις των δύο μεγαλύτερων εφοπλιστικών Ενώσεων, δηλαδή τα μεγαλοαφεντικά, υποδέχτηκε χτες το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, προκειμένου να «μαγειρέψουν» τα νέα αντιναυτεργατικά μέτρα και τον τρόπο που θα τα «σερβίρουν». Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με την Ελληνική Επιτροπή Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου (ΚΟΜΙΤΙ) και την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών, ενώ την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να συναντηθεί με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Πριν τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, είχε γίνει κοινή συνεδρίαση των δύο εφοπλιστικών Ενώσεων, προκειμένου να καθορίσουν το... διεκδικητικό τους πλαίσιο. Ετσι οι εφοπλιστές αξίωσαν και νέα υπερπρονόμια, όπως είναι ο παραπέρα διωγμός των ήδη λιγοστών Ελλήνων ναυτεργατών από τα ποντοπόρα πλοία, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών τους στο βουλιαγμένο από τα ελλείμματα ΝΑΤ, να επιδοτηθεί από τον κρατικό κορβανά το κόστος του επαναπατρισμού των Ελλήνων ναυτεργατών και άλλα.

Από τις δηλώσεις των εφοπλιστών μετά τη συνάντηση και συγκεκριμένα του προέδρου της ΕΕΕ Ν. Ευθυμίου, προέκυψε ότι ο πρωθυπουργός δεν απέκλεισε καμία από τις εφοπλιστικές απαιτήσεις και σύμφωνα με τον Ευθυμίου συμφώνησε ότι προέχει «η ανταγωνιστικότητα του ελληνικού πλοίου», κοινώς η αύξηση των εφοπλιστικών υπερκερδών. Τις προθέσεις της κυβέρνησης επιβεβαίωσε και ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Κεφαλογιάννης, ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση, δηλώνοντας ότι «εξετάζουμε ένα συνολικό "πακέτο" μέτρων για την ανταγωνιστικότητα της ναυτιλίας»...

Οι συναντήσεις των εφοπλιστών με την κυβέρνηση συνεχίζονται και σήμερα οπότε και στις 12 το μεσημέρι η διοίκηση της ΕΕΕ θα βρίσκεται στο γραφείο του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ