Τετάρτη 3 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Σώμα και χορός»

Εγκαινιάζεται στις 8 Μαΐου στο Μέγαρο Εϋνάρδου του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τράπεζας (Αγ. Κωνσταντίνου 20 και Μενάνδρου), έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Nelly's, Σώμα και χορός». Οι φωτογραφίες που εκτίθενται είναι 21 πρωτότυπες εκτυπώσεις από τη Δρέσδη, τη Σαξονική Ελβετία, καθώς και την Αθήνα και 51 σύγχρονες εκτυπώσεις από τα πρωτότυπα αρνητικά, τόσο της περιόδου της Γερμανίας, όσο και της Αθήνας. Ακόμη, στην έκθεση παρουσιάζονται 22 σύγχρονες εκτυπώσεις από τις Δελφικές Εορτές (1927 - 1930).

Η Ελλη Σουγιουλτζόγλου - Σεραϊδάρη, γνωστή ως Nelly's, γεννήθηκε στο Αϊδίνι της Μικράς Ασίας το 1899 και πέθανε στην Αθήνα το 1998. Μετά το τέλος των γυμνασιακών της σπουδών, ακολουθεί τον αδελφό της στη Δρέσδη της Γερμανίας για να σπουδάσει ζωγραφική και μουσική. Στράφηκε όμως, για βιοποριστικούς λόγους, στη φωτογραφία. Το 1924 επιστρέφει και εγκαθίσταται στην Αθήνα. Φωτογραφίζει τους Μικρασιάτες πρόσφυγες, την παλιά Αθήνα και έχοντας συνείδηση ότι καταγράφει τους εθνικούς θησαυρούς, φωτογραφίζει τις ελληνικές αρχαιότητες, ιδιαίτερα τα μνημεία της Ακρόπολης. Το 1930, της ανατέθηκε από την Εύα και τον Αγγελο Σικελιανό η φωτογράφιση των Β` Δελφικών Εορτών.

Η έκθεση, που θα λειτουργεί έως τις 9 Ιουνίου, οργανώνεται με τη συνεργασία του Μουσείου Μπενάκη και του Διεθνούς Κέντρου Χορού Καλαμάτας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ