Τετάρτη 3 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Στόχος το λαϊκό κίνημα

Πριν από 37 χρόνια δολοφονούσαν τον Πρόεδρό τους μέσα στην ίδια τους τη χώρα. Πριν 20 χρόνια τροφοδοτούσαν με όπλα τούς τρομοκράτες "Κόντρας" εναντίον του λαού της Νικαράγουας και εξόπλιζαν με χημικά τον Σαντάμ Χουσεΐν - σήμερα βομβαρδίζουν τη Βαγδάτη, με τη δικαιολογία ότι κατέχει τα όπλα που εκείνοι της είχαν διαθέσει (!) - για να τα στρέψει κατά του Ιράν. Πριν 20 χρόνια τροφοδοτούσαν με όπλα τους Αφγανούς τρομοκράτες και αφού κατέστησαν τη χώρα έρμαιο του ισλαμικού φανατισμού, σήμερα εκτοξεύουν εναντίον του Αφγανιστάν βόμβες, στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας! Αυτοί είναι οι Αμερικανοί. Αυτά έκαναν τότε.

Ας έρθουμε στο σήμερα. Σήμερα μια ώρα αφότου ο υφυπουργός τους των Εξωτερικών, ο Τάλμποτ, αναχωρεί από την Αρμενία, ολόκληρη η ηγεσία της χώρας εκτελείται μέσα στο Κοινοβούλιο! Σήμερα τροφοδοτούν με όπλα την Τουρκία για να κρατά υπό κατοχή την Κύπρο και να εκτελεί Κούρδους. Σήμερα τροφοδοτούν με όπλα τους τρομοκράτες του «UCK» και δε διστάζουν να ομολογήσουν ότι τα 1.000 και πλέον βομβαρδιστικά, που σφαγίαζαν επί 78 μέρες το λαό της Γιουγκοσλαβίας, λειτουργούσαν και ως αεροπορικό προκάλυμμα για τις επίγειες επιχειρήσεις των «UCΚάδων»... Αυτοί είναι οι Αμερικάνοι. Αυτοί ήταν τότε. Αυτοί είναι και σήμερα.

***

Αυτοί, λοιπόν, οι αρχιτρομοκράτες του πλανήτη, οι «σπορείς» αμέτρητων Παπαδόπουλων και Παττακών στον κόσμο, οι ψυχροί δολοφόνοι και εισβολείς κατά ανεξάρτητων κρατών, το κράτος του FBI και της CIA, οι κατασκευαστές των διαφόρων «17 Νοέμβρη» ανά τον πλανήτη (από «Γκλάντιο» και «Κόκκινη Προβιά» μέχρι «Ερυθρές Ταξιαρχίες»), οι ΗΠΑ, έχουν το θράσος να μιλούν για τρομοκρατία, τολμούν να βαθμολογούν (!) τρίτους για τη στάση τους απέναντι στην τρομοκρατία!

***

Ισως, όμως, ακόμα πιο προκλητικό κι από το γεγονός ότι οι αρχιτρομοκράτες λανσάρονται σαν «αντιτρομοκράτες», είναι το περιεχόμενο που δίνουν (αυτοί και οι υποτακτικοί τους) στον όρο «τρομοκρατία». Η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είναι αποκαλυπτική: Ο ελληνικός λαός, που διαδήλωνε κατά του ΝΑΤΟ τις ημέρες του βαλκανικού ολέθρου είναι «τρομοκράτης»! Οτι το λαϊκό δικαστήριο καταδίκης του ιμπεριαλισμού είναι πράξη τρομοκρατίας. Αυτά λένε οι «σύμμαχοι». Κι αντί οι Ελληνες κυβερνώντες να τηρήσουν τα στοιχειωδέστερα προσχήματα αξιοπρέπειας, αντί να καταγγείλουν αυτή την ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά πράγματα της χώρας, σπεύδουν να δικαιολογηθούν (!), λέγοντας ότι υπάρχουν κι αλλού τέτοιοι «τρομοκράτες», όπως στην Ιταλία (όταν διαδηλώνουν οι Ιταλοί εργάτες), στη Γαλλία (όταν διαδηλώνουν οι Γάλλοι αγρότες), στο Σιάτλ (όταν διαδηλώνουν οι χιλιάδες χειμαζόμενοι από το ΔΝΤ)! Οι ιμπεριαλιστές τολμούν να λένε ότι το λαϊκό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα είναι συνώνυμο της τρομοκρατίας και οι εγχώριοι υποτακτικοί τους, η κυβέρνηση Σημίτη συμφωνώντας, ζητούν κατανόηση, γιατί «αυτά συμβαίνουν κι αλλού»!

Ηστάση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στη νέα τρομοκρατολογία των ΗΠΑ, είναι αντίστοιχη του ραγιαδισμού που επέδειξε στον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου. Η κυβέρνηση που χτες δεσμεύτηκε ότι θα παραδίδει στην Τουρκία τους «τρομοκράτες» Κούρδους, είναι η ίδια κυβέρνηση που σήμερα αποδέχεται ότι το 98% του ελληνικού λαού λειτουργούσε σαν «τρομοκράτης» (!) κάθε φορά που έκαιγε τη σημαία του ιμπεριαλισμού έξω από την Αμερικανική Πρεσβεία! Η κυβέρνηση - υποτακτικός των ΗΠΑ, η κυβέρνηση - σύμμαχος και συνένοχος του υπ' αριθμόν ένα τρομοκράτη στον κόσμο, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συλλαμβάνεται και πάλι επ' αυτοφώρω να παίζει τα τρομοκρατικά παιχνίδια των Αμερικανών εις βάρος του ελληνικού λαού.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ