Σάββατο 11 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αγωνιστική παρέμβαση για τα αγροτικά

Ανακοίνωση - κάλεσμα των κομμουνιστών για συντονισμό των αγροτικών αγώνων και αποφασιστική διεκδίκηση των δίκαιων αγροτικών αιτημάτων

Eurokinissi

Σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες αμπελουργοί στο νομό Ηρακλείου, οι οποίοι βλέπουν τις τιμές των προϊόντων τους να κατρακυλούν, παραμένοντας χιλιάδες τόνοι απούλητοι στις αποθήκες των παραγωγών και των συνεταιρισμών. Οι εξελίξεις στη σταφίδα, στο κρασί, στο νωπό σταφύλι όπως και στο λάδι, στην κτηνοτροφία και τα κηπευτικά, επαληθεύουν δυστυχώς τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ ότι οι διαθέσεις της ΕΕ, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των εμποροβιομηχάνων είχαν και έχουν ένα και μοναδικό σκοπό, να διώξουν από τη γη τους χιλιάδες αγρότες και να την παραδώσουν σε λίγα χέρια μεγαλοκαπιταλιστών. Τα παραπάνω σημειώνονται σε ανακοίνωση - παρέμβαση της ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ, για τα οξυμένα αγροτική προβλήματα στο νομό.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι συνέπειες της αντιαγροτικής πολιτικής που εφαρμόζεται όλα αυτά τα χρόνια είναι η ασύμφορη και ζημιογόνα ενασχόληση με την παραγωγή, οι εξευτελιστικές τιμές και το υψηλό κόστος παραγωγής, η μετατροπή των συνεταιρισμών σε Ανώνυμες Εταιρίες.

Η ΝΕ καλεί τους αγρότες να γυρίσουν την πλάτη, τόσο στην κυβέρνηση της ΝΔ που πήρε για τα καλά τη σκυτάλη από το ΠΑΣΟΚ συνεχίζοντας την αντιαγροτική πολιτική όσο και στην ψευτοαντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ με νωπή ακόμα την πρόσφατη διακυβέρνησή του. Τους καλεί να γυρίσουν την πλάτη και στην αφερέγγυα και υποτακτική στάση των αγροτοπατέρων του νομού που στήριξαν με νύχια και με δόντια την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ σήμερα.

«Καμιά εμπιστοσύνη και ανοχή στο συντηρητικό μπλοκ της μπλε και πράσινης εξουσίας. Στις χρεοκοπημένες ηγεσίες του αγροτοσυνεταιριστικού κινήματος - σημειώνεται στην ανακοίνωση στην οποία απευθύνεται κάλεσμα συντονισμού των αγώνων με τους αγρότες της υπόλοιπης Ελλάδας με τους άλλους κλάδους - με παράλληλοι προσπάθεια για την εξασφάλιση της αλληλεγγύης όλου του λαού»

«Οργανώστε - καλεί η ΝΕ - κινητοποιήσεις αντάξιες της αγωνιστικής σας Ιστορίας. Νέα αγωνιστική συμπαράταξη πιο μαχητική, πιο μαζική, πιο πολιτικοποιημένη».

Κλείνοντας την ανακοίνωση καλεί τους παραγωγούς να υιοθετήσουν τον εναλλακτικό δρόμο που προτείνει το ΚΚΕ για τη στήριξη και ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής, ιδιαίτερα στην αμπελουργία και την ελαιοκαλλιέργεια που αποτελούν και τη βάση της αγροτικής οικονομίας του νομού Ηρακλείου. Στην ανάπτυξη της γεωργίας με βάση τις δυνατότητες της χώρας μας, στην επιβίωση του μικρομεσαίου αγρότη, παίρνοντας υπ' όψη τις διατροφικές ανάγκες του λαού και τις ανάγκες της διεθνούς αγοράς. Τους καλεί να παλέψουν άμεσα για:

  • Οριστική κατάργηση όλων των αντιαγροτικών κανονισμών που επιβάλλουν τα πλαφόν, τα πρόστιμα συνυπευθυνότητας, ενισχύοντας τους εμποροβιομηχάνους.
  • Διεκδίκηση ικανοποιητικών τιμών, με την παρέμβαση του κράτους που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και συγκομιδής. Να διασφαλίζουν εισόδημα που να ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες των αγροτών (Υγεία, Παιδεία κ.ά.).
  • Αμεσα μέτρα διάθεσης των προϊόντων με εξαγωγικές επιδοτήσεις αλλά και προστασία τους από αθρόες εισαγωγές.
  • Αντιμονοπωλιακός έλεγχος στις τιμές των φαρμάκων, στα εφόδια, σα καύσιμα για να μειωθεί το κόστος παραγωγής.

Η ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ τονίζει ότι για να προχωρήσουν όλα αυτά χρειάζεται αγώνας για τη δημιουργία και στήριξη του παραγωγικού συνεταιρισμού που δε θα ασχολείται μόνο με τη μεταποίηση και εμπορία, αλλά με την ίδια την οργάνωση και συλλογική βάση της παραγωγής των προϊόντων. Την κοινή προμήθεια των αγροτικών εφοδίων και μηχανημάτων, τη χρηματοδότηση υποδομών που θα κάνουν ανθρώπινη τη ζωή στο χωριό.

«Είναι μονόδρομος για το λαό το δυνάμωμα του ΚΚΕ και η οικοδόμηση ενός μεγάλου λαϊκού μετώπου απ' όλους όσοι υποφέρουν από τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό και θέλουν να συγκρουστούν με αυτά... Αυτός ο δρόμος συμφέρει τον τόπο μας και μάλιστα είναι ο πιο ρεαλιστικός. Κάθε καθυστέρηση θα φέρει νέα βάσανα και θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες για το λαό και τη χώρα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απάντηση στις αντιδράσεις του Συνδέσμου Εργαζομένων στην ΕΟΣΣ(2016-07-12 00:00:00.0)
Σε κινητοποιήσεις κτηνοτρόφοι και αγρότες(2014-09-30 00:00:00.0)
Στο πλευρό των αμπελουργών(2009-04-15 00:00:00.0)
Εξευτελιστικές τιμές στα αμπελουργικά προϊόντα(2006-08-15 00:00:00.0)
Κερδοσκοπία με το ελαιόλαδο(1996-11-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ