Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2004
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ

Πραγματοποιείται το Σάββατο, 11 Σεπτέμβρη, στις 6.00 το απόγευμα, στο Αγαλμα του Βενιζέλου

Τη μαζική συμμετοχή του στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ, το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη στις 6 το απόγευμα στο Αγαλμα του Βενιζέλου, ετοιμάζει ο εργαζόμενος λαός και η αγροτιά της Θεσσαλονίκης. Ηδη αποφάσεις για τη συμμετοχή των εργαζομένων των κλάδων τους έχουν πάρει τα σωματεία Οικοδόμων, Καπνεργατών, Δέρματος, Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένονται αποφάσεις και μια σειρά άλλα εργατικά σωματεία.

Στο μεταξύ καθημερινά συνεχίζονται οι εξορμήσεις στους χώρους δουλιάς, προκειμένου το κάλεσμα για πλατιά συμμετοχή να φτάσει παντού. Χτες μαζική παρέμβαση στο χώρο του εμπορίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έκαναν κλιμάκια στελεχών της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων, ενώ αντίστοιχη εξόρμηση και συζήτηση με τους εργαζόμενους έγινε και σε εργοτάξια του ΥΠΠΟ, όπου απασχολούνται στην πλειοψηφία τους συμβασιούχοι. Από σήμερα ξεκινά κύκλος εξορμήσεων σε εργοστάσια, βιοτεχνίες του κλάδου της κλωστοϋφαντουργίας και του δέρματος.

Από παντού εκφράζεται η απόφαση των εργαζομένων να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της εργοδοτικής ασυδοσίας, που υπηρετεί και η κυβέρνηση της ΝΔ, σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Οι εργαζόμενοι μαζί με τους αγρότες και ευρύτερα τα λαϊκά στρώματα του νομού και τη νεολαία, ετοιμάζονται να δώσουν τη δική τους απάντηση συσπειρωμένοι στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Να προβάλλουν τις διεκδικήσεις τους για την εφαρμογή μιας πολιτικής που θα έχει στο επίκεντρο τα δικά τους συμφέροντα και τις δικές τους ανάγκες και δε θα παρέχει απλόχερη στήριξη στην πλουτοκρατία.

Περιοδείες και στα χωριά

Να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν ΠΑΜΕ και ΠΑΣΥ στα εγκαίνια της ΔΕΘ, κάλεσε τους αγρότες της Μακεδονίας ο Γιάννης Πατάκης, στη διάρκεια περιοδειών του το Σαββατοκύριακο σε χωριά του νομού Θεσσαλονίκης.

Ο Γ. Πατάκης, επικεφαλής κλιμακίου της ΠΑΣΥ, επισκέφθηκε τη Ν.Ζωή και την Επανωμή Θεσσαλονίκης και ζήτησε από τους μικρομεσαίους αγρότες σε συντονισμό με τους εργαζόμενους που πλήττονται το ίδιο από τις αντιλαϊκές πολιτικές να παλέψουν για την ανατροπή τους.

«Να μην έχει κανείς αυταπάτες σχετικά με το τι θα κάνει η νέα κυβέρνηση στον αγροτικό τομέα, όπως και στους τομείς της απασχόλησης, των εργασιακών δικαιωμάτων κλπ. Ανεξάρτητα από το τι έλεγε και τι θα πει το Σάββατο στην Εκθεση ο Κ. Καραμανλής, οι αποφάσεις έχουν ληφθεί στη Λισαβόνα, τις εντολές τις δίνουν οι Βρυξέλλες. Η ενδιάμεση αναθεώρηση της ΚΑΠ στοχεύει ξεκάθαρα στο γρηγορότερο ξεκλήρισμα και τη συγκέντρωση της γης σε λίγα χέρια, στη μείωση των κονδυλίων για τη γεωργία, τη μείωση των επιδοτήσεων, με προοπτική την πλήρη κατάργησή τους. Τώρα θα πρέπει να αντιδράσει ο αγροτικός κόσμος, αύριο θα είναι αργά», τόνισε ο Γιάννης Πατάκης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ