Παρασκευή 27 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΚΚΙ
Προχωρά στο δεύτερο Συνέδριο

Την πίστη τους ότι το ΔΗΚΚΙ θα συνεχίσει τη λειτουργία του διεξάγοντας με επιτυχία το δεύτερο Συνέδριο, παρά τις αντικαταστατικές - όπως τις χαρακτήρισαν - ενέργειες του Δ. Τσοβόλα, εξέφρασαν κατά τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου Ν. Σαφλέκος, Ν. Μπουζάνης και Σπ. Σαμοΐλης.

Συγκεκριμένα, το συνέδριο θα ξεκινήσει στις 27 Νοέμβρη, ενώ οι προσυνεδριακές διαδικασίες, όπως είπε ο Ν. Μπουζάνης, συνεχίζονται κανονικά. Μάλιστα, προς το τέλος Σεπτέμβρη θα συνεδριάσει η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (ΚΟΕΣ), η οποία θα εξετάσει τις εισηγήσεις των επί μέρους Επιτροπών Πολιτικών Θέσεων που έχουν ήδη συσταθεί. Ο ίδιος είπε, πως στόχος του ΔΗΚΚΙ παραμένει η δημιουργία του τρίτου πόλου. Χαρακτήρισε μάλιστα τη διακυβέρνηση της ΝΔ «πιστή αντιγραφή» της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ.

Κατά τα άλλα, τα στελέχη του ΔΗΚΚΙ, χαρακτήρισαν ως αντικαταστατικές τις ενέργειες του Δ. Τσοβόλα. Οπως είπαν, επιδιώκει να συγκαλέσει Κεντρική Πολιτική Επιτροπή προκειμένου να ορίσει έκτακτο συνέδριο του ΔΗΚΚΙ και να ανασταλεί η λειτουργία του κόμματος. Οπως είπαν, ο Δ. Τσοβόλας, έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει στο τακτικό συνέδριο, αλλά όχι να προχωρήσει στη σύγκλιση έκτακτου. Μάλιστα, έκαναν λόγο για «ερωτηματικά» στην αιφνίδια απόφαση του Δ. Τσοβόλα, να προτείνει την αυτοδιάλυση του ΔΗΚΚΙ. «Ερωτηματικά», στα οποία, όπως είπαν, ακόμη δεν έχει απαντήσει επαρκώς...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ