Σάββατο 14 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΩΡΓΙΑ - Ν. ΟΣΕΤΙΑ
Σε αδιέξοδο...

ΤΙΦΛΙΔΑ.--

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα συνεχίστηκαν χτες οι συγκρούσεις μεταξύ δυνάμεων της Ν. Οσετίας και στρατιωτών της Γεωργίας, στο έδαφος της πρώτης, χωρίς ωστόσο αυτή τη φορά να αναφερθούν θύματα. Παράλληλα, χτες ο πρωθυπουργός της Γεωργίας, Ζουράμπ Ζβάνια, που επισκέφτηκε γεωργιανά χωριά στη Νότια Οσετία, υποστήριξε ότι ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον της αυτοκινητοπομπής του. Οι αρχές της Οσετίας αρνήθηκαν οποιαδήποτε ανάμειξη.

Την ίδια ώρα συνεχίστηκαν οι συνομιλίες μεταξύ των εμπλεκομένων πλευρών (με τη συμμετοχή αξιωματούχων από τη Ρωσία και τη Βόρεια Οσετία) στην πρωτεύουσα της Ν. Οσετίας, Τσχινβάλι, χωρίς ωστόσο να σημειωθεί κάποια πρόοδος.

Χτες επίσης, η Βουλή της Γεωργίας με απόφασή της κάλεσε τη Ρωσία να αποσύρει τις δυνάμεις της από την περιοχή, αφού όπως υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά στο κείμενο, «είναι απαράδεκτο να εμπιστευτούμε την ειρηνευτική αποστολή σε μια χώρα της οποίας τα πολιτικά συμφέροντα βρίσκονται σε αντίθεση με τη δίκαιη επίλυση του προβλήματος». Στην απόφαση επίσης γίνεται λόγος για αντικατάσταση της ρωσικής δύναμης με στρατιώτες από «δυτικές χώρες» (ίσως δύναμη του ΝΑΤΟ;). Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο πριν την απόφαση ο Πρόεδρος της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Κόλιν Πάουελ...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ