Σάββατο 7 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Χωρίς δακοκτονία 10 δήμοι του νησιού

Ανακοίνωση της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ

Αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο να καταστραφεί και η φετινή ελαιοπαραγωγή βρίσκονται οι μικρομεσαίοι αγρότες της Κέρκυρας, εξαιτίας της αδιέξοδης αντιαγροτικής πολιτικής που ακολουθήθηκε και στο θέμα της δακοκτονίας τόσο από τη νυν κυβέρνηση, της ΝΔ, όσο και από την προηγούμενη, του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ. Η επίμονη άρνηση της κυβέρνησης να στηρίξει το μεικτό σύστημα, αλλά και τα ψίχουλα που δίνει για τον από εδάφους ψεκασμό είναι η αιτία που οδήγησε τα πράγματα στη σημερινή κατάσταση.

Ηδη ολοκληρώθηκε ο «πρώτος κύκλος δολωματικού ψεκασμού» και η δακοκτονία έγινε μόνο σε τρεις δήμους (Λευκίμμης, Κορισσίων, Κερκυραίων, ενώ στους Παξούς διακόπηκε) και σε άλλους δέκα δε φαίνεται πως θα γίνει γιατί δεν πήραν εργολάβοι τις δημοπρασίες. Και αν μέχρι τώρα ο καιρός ήταν σύμμαχος των αγροτών κανείς δεν εγγυάται ότι θα συνεχίσει να είναι όλη την καλλιεργητική περίοδο, και οι αγρότες έχουν αρχίσει να ρίχνουν μόνοι τους τόνους φαρμάκων από εδάφου,ς με αποτέλεσμα μεγάλη μόλυνση του περιβάλλοντος.

Η ΝΕ Κέρκυρας τονίζει ότι η ευθύνη για ενδεχόμενη καταστροφή της σοδειάς και απώλεια εισοδήματος των παραγωγών, αλλά και το πλήγμα που θα δεχτεί συνολικά η οικονομία του νησιού βαρύνει αποκλειστικά την κυβέρνηση. Επίσης, γίνεται κριτική στο ΣΥΝ που, επιρρίπτοντας ευθύνη σε όλους - μαζί και στο ΚΚΕ(!) - αθωώνει τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, τη σημερινή της ΝΔ και την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ. Την ίδια, όμως, τακτική της διάχυσης σε όλους της ευθύνης για τη δακοκτονία ακολουθούν και τα στελέχη της ΝΔ, προκειμένου να απαλλάξουν την κυβέρνηση από το βάρος της ευθύνης.

Η ΝΕ Κέρκυρας υπογραμμίζει ότι η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, που υλοποιεί η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, με τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ και την ανοχή του ΣΥΝ θέλει λίγους ελαιοπαραγωγούς και περιορισμένη ελαιοπαραγωγή. Εκεί στοχεύει και η μέχρι τώρα πολιτική τιμών - ενισχύσεων, η ενδιάμεση αναθεώρηση ΚΑΠ, σημειώνεται χαρακτηριστικά και καλείται η αγροτιά να ξαναζωντανέψει τους αγροτικούς συλλόγους και να οργανώσει τον αγώνα της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ