Τρίτη 3 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Με μουσική και θέατρο

Παντελής Θαλασσινός
Παντελής Θαλασσινός
Στο Κηποθέατρο Ηρακλείου Κρήτης θα βρίσκεται σήμερα ο Παντελής Θαλασσινός, ο οποίος την Πέμπτη θα συναντηθεί με τους κατοίκους των Σερβίων Κοζάνης.

  • Με δύο συναυλίες, αύριο και την Πέμπτη, στο Βεάκειο, συνεχίζεται η μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία της Χαρούλας Αλεξίου με τον Μανόλη Φάμελο. Μαζί τους και η Ζωή Παπαδοπούλου.
  • Στη Σαλαμίνα θα παρουσιαστεί αύριο ο «Πλούτος» του Αριστοφάνη σε μετάφραση Κ.Χ. Μύρη, σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη, μουσική Σταμάτη Κραουνάκη, στίχους Λίνας Νικολακοπούλου, με τον Λάκη Λαζόπουλο στο ρόλο του Χρεμύλου. Παίζουν επίσης: Ταξιάρχης Χάνος, Μπάμπης Γιωτόπουλος, Τάκης Παπαματθαίου, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Κοσμάς Ζαχάρωφ, Φωτεινή Μπαξεβάνη, κ.ά. Συμμετέχει και η ΣΠΕΙΡΑ - ΣΠΕΙΡΑ.
  • Στον Πύργο Μπαζαίου της Νάξου αύριο θα παρουσιαστούν τραγούδια του Ηρακλή Πασχαλίδη από το θέατρο με τη συμμετοχή των ηθοποιών Λυδία Φωτοπούλου και Χρήστου Στέργιογλου.
  • Τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη παρουσιάζει αύριο στο Αμφιθέατρο της Σίβηρης, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κασσάνδρας, ο θίασος «Διαδρομή», σε μετάφραση Κ.Χ. Μύρη, σκηνοθεσία Διαγόρα Χρονόπουλου, σκηνικά - κοστούμια Γιάννη Μετζικώφ, μουσική Σταύρου Ξαρχάκου, χορογραφία Νατάσας Ζούκα. Παίζουν: Αννα Βαγενά, Τάνια Τρύπη, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Γιάννης Βούρος, Δημήτρης Λιγνάδης, κ.ά.
  • Την «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη παρουσιάζει το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, αύριο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Σπάρτης, στο Σαϊνοπούλειο αμφιθέατρο, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, την τραγική ηρωίδα Κλυταιμνήστρα ερμηνεύει η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη. Ο Στέλιος Μάινας στο ρόλο του Αγαμέμνονα και η Μαρία Πρωτόπαππα, στο ρόλο της Ιφιγένειας.
  • Σήμερα, στην Κέρκυρα, στο Θέατρο Ρένα Βλαχοπούλου (Μον Ρεπό), παρουσιάζεται η τραγωδία του Αισχύλου «Επτά επί Θήβας». Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης, Γιώργος Ζιόβας, Γεωργία Γεωργαντοπούλου, Νατάσα Τριανταφύλλη, Αγάπη Βατιάνου, Χρυσάνθη Γεωργιάδου, κ.ά.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σύμβολο θυσίας ή θύμα; (2012-06-20 00:00:00.0)
Σε Νίκαια και Ελευσίνα (2010-09-08 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2007-07-29 00:00:00.0)
«Αιώνια θητεία στο κάλλος» (2005-09-25 00:00:00.0)
Από Θεσσαλονίκη έως Κρήτη (2002-08-20 00:00:00.0)
Θεατρικές διαδρομές εντός κι εκτός... (2000-03-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ