Πέμπτη 29 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΝΤΙΑΞΟΝ»
Απεργούν σήμερα και αύριο

Με προσφυγή στα δικαστήρια επιχειρεί η διοίκηση της «ΝΤΙΑΞΟΝ ΑΕ» να βγάλει παράνομη και καταχρηστική την 48ωρη απεργία που κήρυξαν για σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή οι εργαζόμενοι διεκδικώντας μισθολογικές αυξήσεις και εξομοίωση της Συλλογικής Σύμβασης με αυτή που ισχύει για τους υπόλοιπους εργαζόμενους του ομίλου των ΕΛΠΕ.

Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν απεργιακή συγκέντρωση στο χώρο του εργοστασίου στην Κομοτηνή και στη συνέχεια με πορεία θα κατευθυνθούν έξω από τα δικαστήρια όπου στις 11 το πρωί αναμένεται να εκδικαστεί η προσφυγή της εταιρίας.

Η «ΝΤΙΑΞΟΝ» είναι θυγατρική επιχείρηση των ΕΛΠΕ. Παράγει φιλμ πολυπροπυλενίου. Απασχολεί 100 μόνιμους εργαζόμενους και 35 μέσω εργολάβων. Με μια σειρά κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν από το Μάρτη μέχρι και σήμερα οι εργαζόμενοι διεκδικούν υλοποίηση των δεσμεύσεων της διοίκησης των ΕΛΠΕ προς το σύνολο των εργαζομένων στην επιχείρηση, σχετικά με την εξομοίωση των όρων περί αμοιβής της εργασίας με τους εργαζόμενους των ΕΛΠΕ και επέκταση της ΣΣΕ και στους εργαζόμενους της «ΝΤΙΑΞΟΝ».

Παράλληλα διεκδικούν σταδιακή διαμόρφωση των μισθολογικών κλιμακίων και την καταβολή τέτοιων γενικών αυξήσεων ώστε με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα σύγκλισης να υπάρξει πλήρης εναρμόνιση με τα μισθολογικά κλιμάκια της Σύμβασης των ΕΛΠΕ. Επίσης θεσμοθέτηση 38 ωρών εργασίας τη βδομάδα χωρίς μείωση των αποδοχών για όλο το προσωπικό, και μια σειρά άλλα θεσμικά και οικονομικά αιτήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ