Πέμπτη 29 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΚΚΙ
Αντιδημοκρατικές οι ενέργειες του Δ. Τσοβόλα

«Σε νέες αντιδημοκρατικές, απαράδεκτες πολιτικά και παράνομες νομικά ενέργειες, σε βάρος του ΔΗΚΚΙ, προχώρησε ο κύριος Τσοβόλας». Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου του ΔΗΚΚΙ, με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δ. Τσοβόλας, στην οποία με δική του πρωτοβουλία δηλώνει ότι συγκαλεί την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή (ΚΠΕ), με θέμα: «Πραγματοποίηση έκτακτου συνεδρίου, με θέμα την αναστολή της λειτουργίας του ΔΗΚΚΙ».

Ο Δ. Τσοβόλας μετά τη μάζωξη στελεχών, που πραγματοποίησε στις 12 Ιουλίου 2004, με τη συμμετοχή μικρού αριθμού μελών της ΚΠΕ, στην οποία επιχείρησε να «επικυρώσει» την πρότασή του, μετά από τέσσερις μήνες, για αναστολή της λειτουργίας του κόμματος, χτες ανακοίνωσε ότι στις 28 Αυγούστου από τη νέα... συνεδρίαση θα αποφασιστεί η πραγματοποίηση «εκτάκτου συνεδρίου», για να επικυρώσει την αναστολή λειτουργίας.

Στην ανακοίνωσή της η Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου του ΔΗΚΚΙ επισημαίνει: «Μετά τη μαζική απομόνωση των προσπαθειών του, για διάλυση του ΔΗΚΚΙ, και ενώ η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος με τις δημόσιες συνεδριάσεις της στις 3/04/2004 και 19/06/2004 προκήρυξε, σύμφωνα με το Καταστατικό και την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, το 2ο συνέδριο του Κινήματος, για τις 27 και 28 Νοεμβρίου 2004, ο κύριος Τσοβόλας ξαναχτυπά.

Ενώ επανειλημμένα έχει δηλώσει ρητά ότι το ΔΗΚΚΙ έκλεισε, και μάλιστα πρόσφατα στις 12/07/2004 σε συγκέντρωση γνωστών φίλων του (την οποία ονόμασε ΚΕ) ανακοίνωσε και πάλι το κλείσιμο του ΔΗΚΚΙ, εμφανίζει τώρα από το δικηγορικό του γραφείο ανακοίνωση - "μαϊμού", η οποία κάνει λόγο για προκήρυξη συνεδρίου του κινήματος!!!».

Είναι φανερό, συνεχίζεται στο ίδιο κείμενο «πως ο κύριος Τσοβόλας σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών και στελεχών και παραβιάζοντας κατάφωρα την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, προσπαθεί απεγνωσμένα να εμποδίσει το συνέδριο του ΔΗΚΚΙ, προτείνοντας την πολιτική απόσυρση των μελών και στελεχών του κινήματος!!!».

Η Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου του ΔΗΚΚΙ, επισημαίνει ότι «το Συνέδριο του ΔΗΚΚΙ θα διεξαχθεί κανονικά στις 27 και 28 Νοεμβρίου 2004 στην Αθήνα και έχει ήδη αρχίσει ο προσυνεδριακός διάλογος στις οργανώσεις του σε όλη την Ελλάδα». Μάλιστα, σημειώνει ότι «εάν ο κύριος Τσοβόλας θέλει να συμπεριφερθεί δημοκρατικά και δεοντολογικά ας έρθει στο Συνέδριο να καταθέσει ισότιμα τις απόψεις του για τη διάλυση του κόμματος».

«Δε θα ασχοληθούμε άλλο με τέτοιες ενέργειες. Επικεντρώνουμε πλέον την προσοχή μας στην πολιτική πρόταση που θα εκπονήσει το Συνέδριο για τα ουσιαστικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, και τη συγκρότηση του ριζοσπαστικού τρίτου Πόλου», καταλήγει η Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου του ΔΗΚΚΙ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ