Παρασκευή 2 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Προκαλούν αναστάτωση οι διαρροές

«Προ των πυλών» της Βουλής, βρίσκεται το νομοσχέδιο για τη συγκρότηση του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, κοινώς Τουρισμού, και ήδη κάποια προσχέδια άρχισαν να κυκλοφορούν στους διαδρόμους του ΕΟΤ, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στους εργαζόμενους και αναστάτωση στους συνδικαλιστές, ιδιαίτερα της ΔΑΚΕ.

Η κυβέρνηση φαίνεται να ακολουθεί τα βήματα του ΠΑΣΟΚ και αφαιρεί από τον ΕΟΤ και άλλες αρμοδιότητες, επιτρέποντάς του να ασχολείται ουσιαστικά μόνο με την τουριστική προβολή και τα Γραφεία Πληροφοριών. Τα Γραφεία Εξωτερικού, η χορήγηση αδειών στην Αττική, ο Κοινωνικός Τουρισμός αφαιρούνται και επιπρόσθετα δεν προβλέπεται η επιστροφή των Διευθύνσεων του ΕΟΤ που πέρασαν στις Περιφέρειες, κάτι που είχε επιμελώς εννοηθεί σε προεκλογικές συζητήσεις. Το μεγάλο ερώτημα είναι τώρα τι θα απογίνουν οι εργαζόμενοι που θα «περισσέψουν» από έναν ΕΟΤ με ακόμη λιγότερες αρμοδιότητες.

Γενικά, το νομοσχέδιο προβλέπει την ενεργοποίηση αρκετών ρυθμίσεών του με την έκδοση ΠΔ, ενώ περιέχει και τις διατάξεις για τις αλλαγές στην εταιρία «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ