Τρίτη 22 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
Οξύνονται τα προβλήματα

Τη συρρίκνωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, η οποία επιτείνεται στο όνομα των Ολυμπιακών Αγώνων, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων Νομαρχίας Αθηνών.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, είναι η σοβαρή έλλειψη προσωπικού και οι απλήρωτες υπερωρίες και αργίες. Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι από τις 3.800 θέσεις εργασίας που προβλέπει το οργανόγραμμα της Νομαρχίας, έχουν καλυφθεί μόνο οι 1500. Ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο μηχανισμό υγειονομικού ελέγχου. Από τις αρχές του 2003 η εργασία τους έχει υπερεντατικοποιηθεί ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι οι μετακινήσεις τους στους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος γίνονται με δικά τους αυτοκίνητα και χρηματικά έξοδα. Ακόμα επίκειται με βάση τις δεδηλωμένες προθέσεις της Νομαρχίας η αναπροσαρμογή του ωραρίου σε ορισμένες υπηρεσίες με προοπτική να λειτουργούν μέχρι και ολόκληρη την ημέρα και η απαγόρευση αδειών κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Ετσι, οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι χρησιμοποιούνται για το πέρασμα αντεργατικών ρυθμίσεων που χτυπάνε παραπέρα τα δικαιώματα των εργαζομένων. Ακόμα ο Σύλλογος θέτει στην ανακοίνωσή του θέμα χορήγησης του λεγόμενου Ολυμπιακού επιδόματος. Εδώ όμως πρέπει να επισημανθεί ότι το Ολυμπιακό επίδομα δεν αναιρεί το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων και στην καλύτερη περίπτωση, «χρυσώνει το χάπι» για να περάσει η κυβέρνηση την αντεργατική της πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ