Πέμπτη 17 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χορός στο Ηρώδειο

Εξήντα πέντε χορευτές από το περίφημο Κρατικό Μπαλέτο Βαυαρίας παρουσιάζουν χορογραφίες τριών σημαντικών μοντέρνων δημιουργών, των Ζορζ Μπαλανσίν, Γίρζι Κίλιαν και Ουίλιαμ Φορσάιθ, σήμερα και αύριο, στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας. Ο θίασος που διαπρέπει στη διεθνή σκηνή χορού με το εντυπωσιακά πλούσιο ρεπερτόριο άνοιξε τα φτερά του το 1988 όταν, χάρις στις προσπάθειες της μπαλαρίνας Konstanze Vernon, ανεξαρτητοποιήθηκε από την Κρατική Οπερα του Μονάχου. Από τότε πραγματοποιεί περιοδείες σε όλο τον κόσμο, ενώ έχει καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα σχήματα στην Ευρώπη.

Η ποιότητα του θιάσου και ο προσεχτικός, μακροπρόθεσμος σχεδιασμός του ρεπερτορίου έδωσαν τη δυνατότητα να επιτευχθούν συνεργασίες του Βαυαρικού Κρατικού Μπαλέτου με χορογράφους διεθνούς ακτινοβολίας. Το ρεπερτόριο του Βαυαρικού Κρατικού Μπαλέτου είναι ίσως το πιο ποικίλο και καλλιτεχνικά σημαντικό, μετά από αυτό του Μπαλέτου της Οπερας του Παρισιού και περιλαμβάνει περισσότερα από πενήντα μπαλέτα.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ