Τρίτη 15 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πρεμιέρες... εκτός και εντός
  • Στο υπαίθριο θέατρο της Μονής Λαζαριστών και στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών, το ΚΘΒΕ θα παρουσιάσει (από σήμερα μέχρι και τις 18/6, 9.30μμ) το κλασικό, βουκολικό μελόδραμα του Σπ. Περεσιάδη «Γκόλφω», πλην, όμως, σε εκσυγχρονιστική και ανατρεπτικά κωμική εκδοχή, με χρήση και πολυμέσων (οθόνης, βίντεο κλπ.).

Ο Λ. Λαζόπουλος στον «Πλούτο»
Ο Λ. Λαζόπουλος στον «Πλούτο»
Πρόκειται για μια επιτυχημένη παράσταση, με νέους ηθοποιούς και σε σκηνοθεσία του σχετικά νέου και ταλαντούχου ηθοποιού Σίμου Κακάλα, η οποία παίχτηκε το χειμώνα στη σκηνή της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Τα σκηνικά - κοστούμια είναι του Γιάννη Κατρανίτσα, η μουσική του Γιώργου - Μπαντούκ Αποστολάκη, βίντεο Χρήστου Καλού, φωτισμούς Τάσου Δαηλίδη, ήχους Γιάννη Πειραλή. Παίζουν: Σύρμω Κεκκέ, Απόστολος Μπαχαρίδης, Θεόδωρος Οικονομίδης, Ελενα Μαυρίδου, Μαρία Καραμήτρη, Γιάννης Τσιακμάκνης.

  • Στο «Θέατρο Δάσους» της Θεσσαλονίκης θα κάνει την πρεμιέρα του αύριο ο Λάκης Λαζόπουλος με τον αριστοφανικό «Πλούτο». Η παράσταση θα επαναληφθεί στο «Θέατρο Δάσους» μεθαύριο και την Παρασκευή. Η κωμωδία ανεβάζεται σε μετάφραση Κ. Χ. Μύρη, σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη, μουσική Σταμάτη Κραουνάκη, σκηνικά Εύας Μανιδάκη, κοστούμια Γιάννη Μετζικώφ, φωτισμούς Λευτέρη Παυλόπουλου, στίχους Λίνας Νικολακοπούλου. Μαζί με τον Λάκη Λαζόπουλο, ο οποίος για πρώτη φορά θα εμφανιστεί στην Επίδαυρο (26,27/8), παίζουν: Ταξιάρχης Χάνος, Μπάμπης Γιωτόπουλος, Τάκης Παπαματθαίου, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Κοσμάς Ζαχάρωφ, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Νατάσα Κοτσοβού, Παναγιώτης Παναγόπουλος, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Χρήστος Ασλανίδης, Θανάσης Βλαβιανός κ.ά. Επί σκηνής θα είναι και η «Σπείρα-Σπείρα» του Στ. Κραουνάκη.
  • Αύριο, από το Δημοτικό Θέατρο Βόλου, ξεκινά την καλοκαιρινή περιοδεία του το «Θεατρικό Σανίδι», με τη μολιερική κωμωδία «Ο ασυλλόγιστος». Θυμίζουμε ότι η μετάφραση είναι του Κ. Γεωργουσόπουλου, η σκηνοθεσία του Γ. Καραχισαρίδη, τα σκηνικά του Γ. Ματαράγκα, τα κοστούμια της Α. Μαχαιριανάκη, οι φωτισμοί του Α. Στεφανόπουλου. Παίζουν: Β. Τσιβιλίκας, Θ. Καληώρας, Β. Κολοβός, Γ. Ματαράγκας, Μπ. Κλαλιώτης, Θ. Σκαλέρη, Μ. Αρβανιτάκης, Γ. Κατσάμπας κ.ά.

Ακολουθούν παραστάσεις: 17/6 Λάρισα, 18/6 Τρίκαλα, 19/6 Γιαννιτσά, 20/6 Εδεσσα, 22-23-24/6 Θέατρο Κήπου Θεσσαλονίκης, 25/6 Σέρρες, 26/6 Κομοτηνή, 27/6 Φαράγγι Πετρούσας, 30/6 Βέροια.

  • Το άπαιχτο, στην Ελλάδα, έργο της Τζοάνα Λόρενς «Τα πουλιά», θα ανεβάσει σήμερα ο θίασος «Πρώτες ύλες», στο ομώνυμο θέατρο (πρώην «Αντιθέατρο», Μοσχονησίων 36, πλ. Αμερικής). Το έργο, το οποίο θα παίζεται καθημερινά, εκτός Δευτέρας και Τρίτης (10μμ), πρωτοπαρουσιάστηκε στο αγγλικό «Gate Theatre» και βασίζεται στη χαμένη τραγωδία του Σοφοκλή «Τηρέας». Το έργο αναφέρεται στον έρωτα δυο αδελφών για έναν άντρα, οι οποίες χωρίζουν καθώς ο άντρας ενώ παντρεύεται τη μία, ποθεί την άλλη. Μια ποιητική αλληγορία για τον έρωτα και τη βία, σε μετάφραση Χριστίνας Μπάμπου - Παγκουρέλη, σκηνοθεσία Χρίστου Λύγκα, κοστούμια Γιάννη Μετζικώφ, σκηνικά Μαρίας Κονομή, μουσική των «Γύρω-Γύρω», φωτισμούς Λουκά Χατζή. Παίζουν: Φανή Γέμτου, Ελισάβετ Μουτάφη, Αλέξης Σαρηπανίδης, Εύα Κεχαγιά, Ανδρέας Κουτσουρέλης.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ