Τετάρτη 9 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Δείκτης

του βαθμού

εκμετάλλευσης

«Οι πιο... δουλευταράδες της Ευρώπης είναι οι Ελληνες, καθώς τόσο στην περιφέρεια όσο και στις πόλεις εργάζονται πάνω από 45 ώρες την εβδομάδα. Κι ενώ η ποιότητα της ζωής τους δεν τους ικανοποιεί στην πλειονότητά τους - ζουν σε στενόχωρα σπίτια και γειτονιές, όπου φοβούνται να περπατήσουν τη νύχτα - παραμένουν από τους πιο αισιόδοξους της Ευρώπης! Οι κάτοικοι των αγροτικών περιοχών συμπληρώνουν 47,6 εργατοώρες την εβδομάδα, ενώ όσοι ζουν στις πόλεις δουλεύουν 43,8 ώρες εβδομαδιαίως. Την ίδια στιγμή, ο μέσος όρος εβδομαδιαίων ωρών εργασίας για τις 25 χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης (EE) δεν ξεπερνά τις 40» (Το ρεπορτάζ στα ΝΕΑ).

Το ζητούμενο

στις ευρωεκλογές

«Το ποσοστό του εκλογικού σώματος, που δεν αδιαφορεί, αλλά ενδιαφέρεται για τις ευρωεκλογές - στην Ελλάδα είναι από τα υψηλότερα - δικαιούται, τουλάχιστον, από το σημερινό ντιμπέιτ να ενημερωθεί για το νόημα της ψήφου της Κυριακής. Δικαιούται να μάθει για τι ψηφίζει. Δυστυχώς, τα κόμματα, ιδιαίτερα τα μεγάλα, συνέβαλαν με την προεκλογική τακτική τους στη στρέβλωση του νοήματος της ψήφου στην ευρωκάλπη, δίνοντας βάρος στην εσωτερική πολιτική και όχι στο κρίσιμο θέμα της πολιτικής κατεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που παίζεται σ' αυτή την αναμέτρηση» (Από το κύριο άρθρο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ).

«Συγκλίσεις»

και συγκλίσεις

«Μπορεί στους μισθούς και τις συντάξεις, να υπολοιπόμεθα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά στην έλλειψη ενδιαφέροντος για τις ευρωεκλογές συναγωνιζόμαστε τις πιο... αναπτυγμένες χώρες της ΕΕ»! (Ο Παν Παν στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ