Κυριακή 13 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μικρές σελίδες

Μια ακόμα ξεχωριστή «επώνυμη» συνταγή από τον συνεργάτη και φίλο Βασίλη Ζ. από την Αρτα. Πρόκειται για την κρεατόπιτα της Νικολέτας από το χωριό Αγνάντα της Αρτας.

Θα χρειαστούμε: Ενάμιση κιλό κρέας γίδινο ή πρόβειο, ένα κιλό κρεμμύδια ξερά, πέντε αυγά, λίγο πιπέρι, αλάτι, μισό ποτήρι λάδι. Για το φύλλο ένα κιλό αλεύρι μαλακό, λίγο λάδι, ξίδι και αλάτι. Βράζουμε καλά το κρέας, το ξαφρίζουμε και βάζουμε τα κρεμμύδια. Επειτα προσθέτουμε το λάδι και το αλατοπίπερο. Μόλις βράσει, ξεψαχνίζουμε το κρέας και στραγγίζουμε το ζωμό με τα κρεμμύδια. Οταν κρυώσει, χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε. Ανοίγουμε πέντε φύλλα (ρίχνοντας στο αλεύρι ξίδι, λάδι και αλάτι). Στρώνουμε τα δυο φύλλα σ' ένα ταψί, αφού πρώτα έχουμε σκορπίσει το ένα τρίτο από τα θρυμματισμένα φύλλα, μετά τα κρεμμύδια με το ζωμό και έπειτα ρίχνουμε τα υπόλοιπα θρυμματισμένα φύλλα.. Τρίβουμε τυρί κασέρι, γυρίζουμε μέσα στο ταψί τις άκρες των φύλλων που προεξέχουν και τα βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν στους 180ο βαθμούς Κελσίου για μια περίπου ώρα. Μετά μπορούμε να απολαύσουμε την κρεατόπιτα της Νικολέτας και να της στείλουμε την αγάπη μας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ