Σάββατο 5 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Προσπάθεια να πληγεί η ενότητα του ΚΚΡΟ

Με ανακοίνωσή του, το Προεδρείο της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) αναφέρεται στη σφοδρή επίθεση που έχουν εξαπολύσει τα αστικά ΜΜΕ, με στόχο την ενότητα του κόμματος, χρησιμοποιώντας επιστολή μελών της ΚΕ του ΚΚΡΟ. Στην ανακοίνωση του Προεδρείου της ΚΕ του ΚΚΡΟ σημειώνεται:

«Τα ρωσικά ΜΜΕ ενεργά διαδίδουν τη λεγόμενη "Ανακοίνωση των μελών της ΚΕ του ΚΚΡΟ", στην οποία κατηγορείται ο Γκ. Ζιουγκάνοφ, Πρόεδρος της ΚΕ του ΚΚΡΟ, για λάθη, τα οποία δήθεν έγιναν "αιτία της βαριάς κατάστασης του ΚΚΡΟ", καθώς επίσης απαιτούν αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας του κόμματος. Η θέση αυτή των συγγραφέων της ανακοίνωσης (των Β. Μπόικο, Ο. Κοριάκιν, Γκ. Κόστιν, Λ. Ολέινικ, Μπ. Τιουκόφ και Α. Σαμπάνοφ) είναι εδώ και καιρό γνωστή και τίποτα καινούριο στην ανακοίνωση δεν περιέχει. Κατά τη διάρκεια των απολογιστικών συνελεύσεων και των συνδιασκέψεων, οι κομμουνιστές ήδη έχουν εκφράσει την κατ' αρχήν διαφωνία τους με τη θέση αυτή.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας, πιστό στις λενινιστικές αρχές του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού, κατά τη διάρκεια όλης του της ιστορίας, σεβόταν τα ζητήματα της κριτικής και αυτοκριτικής των ενεργειών των κομματικών οργάνων όλων των επιπέδων. Στις αρχές αυτές, το ΚΚΡΟ κατάφερνε να ενώνει στις γραμμές του πλατιές μάζες των κομμουνιστών, που όχι πάντα συμμερίζονταν τις απόψεις τους στα ζητήματα της στρατηγικής, καθώς και της τακτικής της κομματικής δουλιάς. Η Κεντρική Επιτροπή, το Προεδρείο της ΚΕ του ΚΚΡΟ πάντα αυστηρά ακολουθούσαν την ακλόνητη θέση του Καταστατικού του ΚΚΡΟ, όπου σημειώνεται "το δικαίωμα της μειοψηφίας για την έκφραση των απόψεών της, υπολογισμός των απόψεων αυτών στην εκπόνηση των αποφάσεων, καθώς και η απόλυτη υποταγή της μειοψηφίας στην πλειοψηφία ύστερα από τη λήψη απόφασης".

Ομως, οι ενέργειες των συγγραφέων της συγκεκριμένης "Ανακοίνωσης" κατευθύνονται όχι στον αγώνα για τη λαϊκή εξουσία και το σοσιαλισμό, όχι στο δυνάμωμα της ενότητας του κόμματος και της αύξησης του κύρους του. Οι ενέργειες αυτές, ουσιαστικά, συνεχίζουν την υπονομευτική δουλιά "του κόμματος εξουσίας" με στόχο την απώλεια του κύρους του ΚΚΡΟ. Βασικός στόχος της εσωκομματικής αντιπολίτευσης έγινε ο Γκ. Ζιουγκάνοφ, Πρόεδρος της ΚΕ του ΚΚΡΟ».

Τέλος, στην ανακοίνωση του Προεδρείου της ΚΕ του ΚΚΡΟ, σημειώνεται πως στις 17 χιλιάδες εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις των ΚΟΒ του κόμματος (πριν από το 10 συνέδριο που θα γίνει στις αρχές του Ιούλη), εγκρίθηκαν αποφάσεις στήριξης της ηγεσίας του κόμματος, απόκρουσης της επίθεσης των ΜΜΕ, με στόχο τη διαφύλαξη κι ενίσχυση της ενότητας του ΚΚΡΟ.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ