Πέμπτη 3 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χωρίς σκαλωσιά η Πύλη του Αδριανού

Στις 25 Ιούνη θα αποσυναρμολογηθεί η σκαλωσιά στην Πύλη του Αδριανού, οπότε «θα» ολοκληρωθούν τα έργα συντήρησής της, που ξεκίνησαν τον Οκτώβρη του 2002. Αυτό προκύπτει από τη χτεσινή επίσκεψη του υφυπουργού Πολιτισμού, Π. Τατούλη, στο χώρο.

Επιπλέον, στα μέσα Ιούλη θα παραδοθεί και το έργο διαμόρφωσης του χώρου των Παριλισσίων ναών, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί ο αρχαιολογικός περίπατος - στο κέντρο του οποίου θα βρίσκεται το Ολυμπιείο - με είσοδο από τη λεωφόρο Βασιλίσσης Ολγας και έξοδο από την Αθανασίου Διάκου.

Τα έργα συντήρησης αφορούσαν στον καθαρισμό του μνημείου από τους ρύπους. Η Πύλη είναι έργο του αυτοκράτορα Αδριανού το 131 μ.Χ. Η επιφάνεια του μνημείου είχε υποστεί αποφλοίωση και το μάρμαρο σε πολλά σημεία είχε γυψοποιηθεί. Σε δεύτερη φάση, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα ξεκινήσουν οι εργασίες αναστήλωσης του μνημείου, με την καθαίρεση του πάνω τμήματος της Πύλης, ώστε να αφαιρεθούν οι παλιοί σύνδεσμοι που είχε τοποθετήσει ο καθηγητής Αναστάσιος Ορλάνδος, το 1959. Η επανατοποθέτηση αναμένεται στα τέλη του 2005.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ