Τετάρτη 19 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Διαδοχικές συσκέψεις ενόψει προγραμματικών δηλώσεων

Σειρά επαφών με τους υπουργούς που απαρτίζουν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα έχει σήμερα και για τις επόμενες μέρες ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γ. Παπαντωνίου, ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, που θα γίνουν από τον πρωθυπουργό το ερχόμενο Σάββατο, αλλά και στο πλαίσιο της πρόθεσης της κυβέρνησης να επιταχύνει τις λεγόμενες διαρθρωτικές αλλαγές στην ελληνική οικονομία (ιδιωτικοποιήσεις, απελευθέρωση αγορών, ανατροπή του ασφαλιστικού).

Στα πλαίσια αυτά, σήμερα ο Γ. Παπαντωνίου συναντάται με τους 2 υφυπουργούς Οικονομικών και με τους υπουργούς Μεταφορών και Ανάπτυξης. Αύριο αναμένεται να συναντηθεί και με τον υπουργό Εργασίας Τ. Γιαννίτση, με τον οποίο θα τεθούν ζητήματα που έχουν να κάνουν με την προωθούμενη απελευθέρωση της αγοράς εργασίας και τις αλλαγές στο ισχύον σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά υπουργεία, πρόθεση της κυβέρνησης είναι η συνέχιση του σφαγιασμού των κρατικών δαπανών και ιδιαίτερα αυτών που έχουν κοινωνικό χαρακτήρα, τακτική που στις πρωθυπουργικές προγραμματικές δηλώσεις θα μεταφραστεί ως «προσπάθεια νοικοκυρέματος και περιστολής της σπατάλης στο δημόσιο τομέα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ